HIF

Forwardsvärvningen Oke Akpoveta: ”HIF är en toppklubb”

Oke Akpoveta med sin nye forwardskollega Jesper Lange.Bild: Bildbyrån
Under sin tid i Danmark rotade sig Oke Akpoveta i Köpenhamn. Nu kommer den 25-årige forwarden från Nigeria närmare den danska huvudstaden. Under fredagen presenterades han som HIF:s första externa nyförvärv för året. Efter att ha gjort succé med IK Frej i superettan förra våren skrev han i somras på för Dalkurd, men nu är det avtalet historia och han har skrivit på för HIF över de två kommande säsongerna.
– Jag är väldigt glad över att vara här. HIF är en toppklubb, nu spelar vi i andraligan så min ambition är att hjälpa klubben att komma på rätt spår tillbaka till allsvenskan. Men det krävs hårt arbete och beslutsamhet, säger han.
För några veckor sedan provspelade Akpoveta med HIF och assisterade till Jesper Langes 1–0-mål i säsongspremiären mot Odense.
– Det gick väldigt bra och det var väl därför jag fick kontrakt, säger han.
Akpoveta känner sin nye lagkamrat Bradley "Surprise" Ralani sedan deras tid i Lyngby, och både den sociala och fotbollsmässiga biten lockade honom till HIF. Nyligen skrev hans bror Ojewve "Drogba" Akpoveta på för Landskrona BoIS.
– Det finns många anledningar för mig att vara här. Jag hoppas att det kommer gå bra för min bror i Landskrona, säger han.
Akpoveta är inte spelklar till helgens cupmatch mot Brommapojkarna, men hade ändå inte spelat. Fokus ligger först och främst på att stegra träningsdosen. Om pappersexercisen löser sig smidigt och träningen går som förväntat kan han göra debut hemma mot Degerfors nästa helg.
– Jag har inte tränat konstant på sistone, så det är bättre att komma igång och träna med killarna. Förhoppningsvis är jag redo att spela nästa match, tränaren får bestämma säger han.
Läs alla artiklar om: HIF 17 februari
Gå till toppen