Nöje

Teknikkaos gjorde Jasmine Kara nöjd

Musiken tvärdog och många tänkte "vad hände nu?" Teknikstrulet drabbade Jasmine Kara framför en nästan fullsatt arena inför Melodifestivalens tredje deltävling. Och det finns fler orosmoln: Flera artister har drabbats av röstproblem.

Jasmine Kara tvingades göra om sitt rep under det publika genrepet inför Melodifestivalens tredje deltävling.Bild: Janerik Henriksson/TT
Programledarna hoppade snabbt in på scenen för att rädda situationen efter att tekniken fallerat.
– Jag vet inte vad som hände där, sade programledaren Clara Henry från scenen och kollegan David Lindgren berättade om det "röda" manuskortet som används vid teknikstrul.
Men Jasmine Kara själv var inte ett dugg arg eller irriterad över missödet.
– Det var skitkul faktiskt. Jag tänkte bara "yes, nu får jag göra det en gång till". Jag älskar ju att få uppträda i en arena, säger Jasmine Kara efter repet.
Sångerskan laddade om på scenen och kunde strax repetera tävlingsbidraget "Gravity" igen. Efter att ha genomfört en lyckad repetition möttes hon av varma applåder.…
Festivalgeneralen Christer Björkman förklarar vad som gick snett.
– Det var en knapp som skulle bli intryckt, men som inte blev intryckt. Det är väldigt, väldigt skönt att det här händer i dag och inte i morgon, säger han.
Vida Arena var nästintill fullsatt med barnfamiljer under genrepet i Växjö och visst höjdes temperaturen lite extra när popgruppen FO&O, med massor av unga fans, hissades upp i luften för att framföra "Gotta thing about you".
I veckan har en av gruppens sångare brottats med en sliten röst. Omar Rudberg har kurerat rösten så gott han kunnat, och bättre har det blivit. Anton Hagman är på bättringsvägen efter en förkylning som bröt ut förra veckan.
– I torsdags hade jag ont när jag sjöng. Men det är bättre nu. Det blir mycket vila och ingefära, säger Anton Hagman.
Tjejduon Bella & Filippa, som gjort succé på Youtube med covers, är till hälften krasslig.
– Redan innan jag kom hit var jag förkyld. Det värsta man kan göra är att stressa upp sig, så jag försöker bara chilla, säger Filippa Frisell.
– Men klart det är jobbigt, vi har repat så pass länge och det är segt att rösten inte håller.
Vilka två tävlingsbidrag som säkrar en plats i finalen den 11 mars står klart efter sändningen i SVT1 på lördag.

Fakta: Tävlingsbidragen i Växjö

1. Robin Bengtsson: "I can’t go on"
2. Krista Siegfrids: "Snurra min jord"
3. Anton Hagman: "Kiss you goodbye"
4. Jasmine Kara: "Gravity"
5. Owe Thörnqvist: "Boogieman blues"
6. Bella & Filippa: "Crucified"
7: Felix, Oscar & Omar / FO&O: "Gotta thing about you"
Gå till toppen