Rögle

Rasmus Bengtsson: ”Det hade varit väldigt kul att kvala mot Rögle”

En oväntad roll, toppstrid i allsvenskan och chansen att SHL-kvala mot Rögle. – Vi har alla möjligheter att ta oss upp, säger Rasmus Bengtsson.

Rasmus Bengtsson, med nummer 13, i aktion i Karlskoga.
Landskronakillen Rasmus Bengtsson lämnade Rögle efter förra säsongen för allsvenska Karlskoga. Där har backen fått nya uppgifter som han inte riktigt förväntade sig.
Han bildar backpar med en annan före detta Röglespelare i Victor Berglind.
– Vi har spelat ihop hela säsongen, hela laget har haft en bra stabilitet. Vår roll har varit lite mer defensiv än vad jag varit van vid. Just försvarsspelet har fungerat väldigt bra för mig, jag har fått ta en annan typ av roll och spelat mycket boxplay, säger Bengtsson.
Att 23-åringen har klivit fram i defensiven går inte hand i hand med rollen han hade i Rögle.
– Det är annorlunda jämfört med tiden i Rögle – där fick jag knappt komma in i boxplay precis som vissa andra inte fick spela powerplay. Det är lätt att man hamnar i ett fack i en klubb och när jag var 16-19 år ansågs jag alltid vara en offensivt skicklig back. Nu har jag fått förtroende och tränarna har börjat på noll när de tittat på mina styrkor.
Att Karlskoga ligger tvåa i hockeyallsvenskan är en överraskning.
– Klubben visste inte var de stod inför säsongen, man tappade nästan tre kedjor och var bottentippade av alla så kallade experter. Men vi har fått ihop ett jäkligt gott gäng med många unga spelare. Vi startade bra, sedan har det flutit på även om vi förlorat lite fler matcher på slutet, säger Bengtsson som nämner powerplay och boxplay som styrkor i laget.
Hur är kvalitén på hockeyallsvenskan?
– Under säsongen när alla satsade på större spelarnamn, när Rögle gick upp, var det lite bättre rent tekniskt. Hockeyn var lite annorlunda då och nu är det mer yngre spelare som kör. Jag tror till exempel att vi och Pantern har minst budget i serien, men vi går bra ändå.
Hockeyallsvenskan närmar sig slutspurt och Karlskoga har ett ypperligt läge att kunna kvala upp till SHL senare i vår.
Där kan Bengtsson ställas mot sin gamla klubb.
– Klart att den tanken har slagit mig när det gått så tungt för Rögle. Jag gillar Rögle, men det hade varit jäkligt roligt att möta alla gamla lagkamrater.
Vad talar för er i ett SHL-kval?
– Svårt att säga, att vinna bäst av sju mot ett SHL-lag är tufft. Samtidigt kan allt hända i idrott och vi har alla möjligheter att ta oss upp. Men först och främst ska vi kriga för att få en bra position i serien, säger Bengtsson.
Gå till toppen