Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zecira Musovic: ”Det känns väldigt inspirerande”

Nytt upplägg med Rosengård, Champions League – och en rejäl öppning i landslaget. Zecira Musovic rivstartar 2017. – Det känns väldigt inspirerande, säger hon.

Helsingborgaren Zecira Musovic har fått ett tydligt budskap av förbundskaptenen Pia Sundhage och den övriga landslagsledningen.
Helsingborgaren Zecira Musovic har haft en intensiv försäsong hittills. Den 20-åriga målvakten, med ett förflutet i Stattena, var med på landslagssamlingen i spanska La Manga i slutet av januari och åkte sedan på träningsläger till England med FC Rosengård.
Där blev det seger över Arsenal och kryss mot Chelsea (där Musovic stod för en mäktig straffräddning).
– Det är full rulle. Vi har gått in i en viktig fas med Rosengård, med förberedelser inför Champions league (kvartsfinal mot Barcelona i mars). Vi har sagt att vi ska bara extra noggranna med allt i år: fler träningar och bättre och tuffare fyspass, säger Musovic.
Att Musovic har gjort ett positivt intryck på förbundskaptenen Pia Sundhage och den övriga landslagsledningen råder det inga tvivel om. Hon blev uttagen till lägret i La Manga i efterhand, som fjärdemålvakt, men till nästa samling är förutsättningarna annorlunda.
När Sverige åker till Algarve i slutet av februari väntar matcher mot Australien, Holland och Kina. Musovic har fått ett tydligt budskap från tränarstaben: hon slåss om platsen som andramålvakt med Hilda Carlén bakom Hedvig Lindahl.
– Riktigt häftigt. Jag blev jätteförvånad och glad när målvaktstränaren för landslaget ringde. När han nämnde att kampen om andraplatsen är öppen för fight kändes det extra spännande och motiverande. Nu åker jag dit och vet att jag inte är fastklistrad på läktaren, utan kan komma in och göra skillnad.
Vilka steg har du tagit i din utveckling?
– Det låter klyschigt, men jag har blivit ett år äldre och erfarenhet är väldigt betydelsefullt som målvakt. Jag är tryggare i mitt spel, har byggt upp min fysik och höjt både min högsta- och lägstanivå. Jag har fått ett jämnare målvaktsspel, säger Musovic.
Närmast väntar tävlingspremiär för Musovic och hennes Rosengård. På lördagen tar laget emot Kopparbergs/Göteborg FC i Svenska cupen, därefter väntar träningsmatch mot Bröndby innan landslagsuppehållet tar vid.
Sedan är det dags för Champions League-kvartsfinal mot Barcelona den 22 mars.
– Vi har ett riktigt bra läge, för en gångs skull är de inte de regerande mästarna som står på andra sidan. Barcelona är på väg uppåt, men på pappret har vi en jättemöjlighet även om spanska lag är på frammarsch, säger Musovic.
Gå till toppen