Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Fransson nära hemmaguld i Lady Open

Ett missförstånd och en onödig satsning i slutsekunderna kostade hemmastjärnan Jenny Fransson guldmedaljen i Klippan Lady Open.

Hemmahoppet Jenny Fransson föll i finalen i Klippan Lady Open.
Efter tre imponerande segrar på vägen fick Jenny Fransson möta fjolårets JVM-vinnare, fransyskan Koumba Larroque, i finalen i 69-kilosklassen.
Efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i den andra perioden tappade hon till 3-3 när det återstod en halv minut.
Och där och då blev det fel. En misslyckad attack resulterade i ytterligare två poäng för Larroque.
– Eftersom hon hade tagit de sista poängen kände jag att nu måste jag göra nåt. Men så hade hon ju en varning och den går före sista poängen. Jag trodde jag låg under. Annars hade jag inte chansat i slutet, säger Jenny.
En tillknäppt final exploderade under den sista minuten.
Du såg ut att vara den som var mest trött i slutet.
– Jo, men det var jag nog, säger Jenny. Jag är inte i form, det får jag erkänna. Men det har varit jäkligt bra matchträning hela helgen. Och i de första matcherna kändes det ändå bättre än vad jag trodde det skulle göra.
Publik tittar på finalerna i Lady Open i Klippan.Bild: MATHILDA AHLBERG
Sex månader har gått sedan Jenny Fransson tog ett historiskt OS-brons i Rio de Janeiro.
– Efter det har jag tagit det ganska lugnt, säger hon. Rest runt mycket och ställt upp på grejer som jag annars brukar tacka nej till. Inte haft så mycket sparring och inte varit på några träningsläger. Det är ju så den här perioden.
Då hade du inte så höga förväntningar på dig själv inför den här helgen?
– Nä, jag sa det, att vi får se om jag ens vinner någon match. Det var kanske i och för sig dumt att tänka så. Rutinen har jag ju.
Nytillträdda förbundskaptenen Sara Eriksson Dikanda fick även se Henna Johansson ta hem en bronsmedalj i 63 kilo.
– Jag tror att Jenny kanske underskattade sig själv lite, säger Sara Eriksson Dikanda. Jag tycker att det är fantastiskt bra jobbat av både Jenny och Henna att ta medaljer här med tanke på att de just nu är inne i en fas med grundträning.
Sveriges förbundskapen Sara Eriksson Dikanda coachar Sveriges Jenny Fransson under finalen i 69 kilosklassen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Förbundskaptenen trodde inte heller att 3-3 skulle räcka till seger för Jenny Fransson i finalen.
– Hade vi vetat det hade det nog sett annorlunda ut i slutet, säger hon.
De unga tjejerna stormar fram inom svensk brottning, bland annat från Helsingborgs Wrestling Team, men gjorde inte så mycket väsen av sig i Klippan Lady Open.
– Men de har ändå gjort det bra, säger Ola Sjögren, ansvarig för juniorlandslaget. De är juniorer och är inte här för att vinna. Det är ett stort steg att ta och det ska det vara.
Sveriges Henna Johansson och Jenny Fransson poserar för lagbild under brottningsturneringen Lady Open.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen