Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

KD föreslår BMX-bana på läderfabriken

Aktivitetszoner kommer att behövas i det grönområde som planeras på platsen för före detta läderfabriken. Det säger Kristdemokraterna – och kommer med flera förslag.

Sanering pågår fortfarande på Läderfabriksområdet i Klippan.Bild: Annsofie Wieland
Det är partiets ordförande i Klippan, Bodil Andersson, och kommunstyrelseledamoten Robert Larsson som för Kristdemokraternas räkning lämnat in skrivelsen till kommunstyrelsen.
I skrivelsen säger de att det nu börjar bli dags att göra en mer detaljerad planering för hur den sanerade marken vid före detta läderfabriken ska användas.
Det är redan klart att fabrikstomten ska förvandlas till rekreations- och fritidsområde. I skrivelsen föreslår KD att det ska planeras in aktivitetszoner, alltså ytor som ska uppmuntra till aktiviteter.
Bland annat föreslås att kommunen ska undersöka förutsättningarna för att anlägga en bana för mountainbike eller BMX i områdets redan kuperade terräng.
Så här kanske man kan fara fram på den gamla fabrikstomten i framtiden.Bild: Hussein el-Alawi
Det föreslås också någon typ av utescen, möjligen i form av en amfiteater, och redskap för ett utegym.
– Cykelbanan är ett gammalt önskemål från Klippanbor som vi nu för vidare. Utescenen är väl mer en egen idé. Meningen är att vi ska skapa ett område som blir attraktivt för många, säger Robert Larsson (KD).
I skrivelsen säger KD att saker naturligtvis måste tas i tur och ordning, men konstaterar också att: "Det är nu, när planerna på det nya friluftsområdet håller på att formas, som den här typen av aktiviteter bör planeras in."
KD föreslår nu att kommunstyrelsen ska lämna förslagen vidare till planeringsansvariga. Dessa ska också få uppdraget att undersöka hur förutsättningarna för akivitetszoner ser ut.
Hur mycket tänker ni er att de här zonerna ska få kosta?
– Det får de planeringsansvariga för området komma med förslag på. Det vi önskar är att man tittar närmare på vad som är möjligt, både tekniskt och ekonomiskt. Området är både centralt och naturskönt, det vore synd att låta möjligheterna glida oss ur händerna, säger Robert Larsson.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen