Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De vill få fart på Oxhallen

Livemusik, klädbytardagar, fester och barnloppis. Duon Marie Ebbinger och Cina Widlund vill sätta fart på Oxhallen.

Marie Ebbinger och Cina Widlund dukar av efter sopplunchen i Oxhallen. Nu vill de få fart på aktiviteterna i den gamla slakthuset.
I drygt två år har det varit matmarknad i den gamla Oxhallen intill Öresundskraft. Det är lokalproducerad mat liksom öl från Helsingborgs bryggeri som finns till försäljning i det tidigare slakthuset varje lördag.
Bryggeriet fick upp ögonen för lokalen för flera år sedan och hösten fick hallen en uppfräschning. Men trafiken till området har inte tagit fart som man hoppats, och det är där Marie Ebbinger och Cina Widlund kommer in i bilden.
- Det är en fantastisk lokal, för både publika arrangemang och privata fester. Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för miljön, säger Cina Widlund.
Marie Ebbinger och Cina Widlund har egna företag på var sitt håll men har tidigare samarbetet kring klädbytardagar och barnloppis på Oxhallen. Nu håller de i trådarna för både egna och externa arrangemang.
- Det behövs någon form av samordning för att få fart på aktiviteterna, säger Cina Widlund.
När vi träffas en gråmulen torsdag har Maria Ebbinger och Cina Widlund precis arrangerat sopplunch med livemusik. Kring 90 gäster har sökt sig till det gamla industriområdet.
- Vi gjorde det som ett försök och det blev riktigt lyckat. Det planerar vi att göra vid flera tillfällen framöver.
Lördagarnas matmarknader i bryggeriets regi fortsätter och Oxhallen hoppas kunna utöka programmet med både livemusik och andra event. Närmast väntar loppisen den 26/2, firandet av St Patrick´ day i mars samt barnloppis den 2/4. Vecka 10 och fem veckor framåt kör kör duon igång olika träningsevent. I april blir det sedan premiär för Skånes fria konstrunda, där ett 30-tal konstnärer ställer ut.
- Vi hoppas på många olika sorters arrangemang, som lockar hit en bred publik, säger Marie Ebbinger.
Gå till toppen