Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

HIF:s supertalang Alex Timossi Andersson tränar med Manchester United

Han har redan hälsat på Bayern München. Nu åker HIF:s supertalang Alex Timossi Andersson och tränar med Manchester United.

Alexander Timossi-Andersson befinner sig i England.Bild: AVDO BILKANOVIC
I ett skadefyllt HIF har Alex Timossi Andersson redan fått känna på a-lagsfotbollen. Men när HIF tar emot Degerfors i Svenska cupen finns inte Alex Timossi Andersson med. Nu kan vi avslöja att han är på plats i England och provtränar med Manchester United.
– Vi kan bekräfta att han är på väg till Manchester för att besöka United, säger HIF-tränare Peo Ljung.
Manchester United har under en tid velat träffa Timossi Andersson, men en viktigare sak ha kommit emellan. Skolan.
Så när klasskompisarna har olika sportlovsaktiviteter åker HIF:s 16-åring till Manchester United på onsdagskvällen.
– Vi tyckte att det var lämpligt att göra det nu så att han inte missar något i skolan och att han kunde göra det under sitt lov, säger Peo Ljung.
I Svenska cupen mot Brommapojkarna förra helgen startade han i anfallet tillsammans med Jesper Lange. Så blir det inte mot Degerfors.
– Ser man bara till HIF:s spelschema så hade vi kunnat hitta lämpligare datum. Han hade klart varit aktuell att spela till helgen, men hans skolschema kom före. Jag tror att det är bättre för alla inblandade, familjen, klubben och den nya klubben har en dialog.
Under förra säsongen representerade, den då 15-årige anfallaren, klubbens akademilag och blev inbjuden att provträna med Bayern München.
– Det var jättekul, det var såklart en upplevelse. Jag tränade med deras U17-lag, sa Timossi Andersson i början av november efter sin Tysklandsvisit.
Även den gången var det skolan som styrde tidpunkten och Bayern besöktes under höstlovet.
– Det är en spännande spelare som har ett händelserikt år bakom sig och det ser ut att fortsätta på samma sätt. För oss är det viktigt att han hittar en känsla av hur hans framtid kommer att se ut. Vi vet var vi har varandra, säger Peo Ljung och fortsätter:
– Det är kul för honom och kul för klubben. Det var nog rätt längesedan HIF hade en spelare hos Bayern München och Manchester United på det här sättet.
Läs alla artiklar om: HIF:s försäsong 2017
Gå till toppen