Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget tak i parken i år

Det blir med största sannolikhet ett tak över sittplatserna vid stora scenen i Hembygdsparken - men först till utomhussäsongen 2018.

Eftersom man inte hinner bli klar till den här säsongen så startar inte bygget av tak över sittplatserna förrän efter sommaren. Därmed blir det klart först till nästa säsong.Bild: Niklas Gustavsson
I och med att byggarbetet inte hinner bli klart till sommaren så blir det byggstart först i höst. Varken kommunen eller Hembygdsparken vill nämligen inte att det ska se ut som en byggarbetsplats i sommar.
Tanken att bygga ett tak över publikplatserna vid scenen har funnits en tid.
Det är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Hembygdsföreningen och Sparbanksstiftelsen Gripen, som betalar större delen av taket. I projektet ingår också en uppfräschningen av den del av parken där scenen ligger.
– Vi har nu pratat med de politiska partierna och nu ska de ta ställning. Det verkar som om det finns en klar vilja att bygga taket. Frågan är bara hur den del som inte Sparbanksstiftelsen betalar ska finansieras, säger Kalle Gudmundsson, ordförande i Hembygdsparken.
En väg är att kommunen betalar den delen direkt. Ett alternativ är att Hembygdsparken får ta ett lån som kommunen går i borgen för.
– Blir det den senare lösningen kanske vi måste begära högre bidrag från kommunen. Då vore det kanske bättre om kommunen sköt till pengar direkt, säger Kalle Gudmundsson.
Just nu funderar de politiska partierna på en lösning.
Samtidigt skissas på hur ett tak med ett 20-tal pelare ska kunna se ut och fungera på bästa sätt.
– Därefter får vi ju söka bygglov och det ska beslutas i de politiska instanserna. Detta tar sin tid. Därför blir det nog inget tak i år, säger Kalle Gudmundsson.
Mats Nilsson, vd på Sparbanksstiftelsen, är mycket entusiastisk till ett tak över sittplatserna.
– Vi vill verkligen att det ska byggas ett tak, men det ska gå rätt till juridiskt, politiskt och byggnadstekniskt. När det står klart ska det vara rätt gjort, säger han.
Kommunalrådet Lars Nyander (s) ser också att det är realistiskt att det nya taket står klart först till nästa säsong.
– Hembygdsparken är viktig för många människor därför ska vi nog hitta en lösning. Nu måste det först politiskt förberedas och sedan måste vi också bestämma hur vi ska finansiera detta. När man bygger tak måste man också titta på helheten och renovera scenen ochutrymmen bakom scenen. Att starta jobbet när årets utomhussäsong är över verkar vettigt, säger Lars Nyander.
Gå till toppen