Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Exekutiv auktion får vänta – ägaren till skandalhus överklagar igen

I sista stund överklagade ägaren till det utklassade huset på Hövitsmansgatan Kronofogdens beslut om exekutiv auktion. Nu ska jurister granska hans överklagan, innan huset kan säljas.

Soptunnorna framför huset på Hövitsmansgatan är fulla med hushållssopor. Annars märks det inte att någon bor på adressen. Gardinerna är fördragna och det är tyst kring fastigheten.Bild: Sven-Erik Svensson
Det är tyst och stilla i huset på Hövitsmansgatan 4, när tidningen hälsar på. Ingen öppnar för våra knackningar, men de fulla soptunnorna framför huset och en lysande lampa vittnar om att där ännu bor hyresgäster. En hundägare som brukar passera bekräftar att folk bor i fastigheten. Enligt polisen har det bott mellan 30 och 40 personer i huset, de flesta flyktingar. Hur många som bor där just nu finns det inga uppgifter om.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen