Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingela Andersson (S) gör comeback - nu i Helsingborgshems styrelse

Helsingborgshem får en ny vice ordförande när de båda S-politikerna Eva-Lotta Hermansson Truedsson och Ingela Andersson byter plats.

Eva-Lotta Hermansson Truedsson (till vänster) blir ersättare i Helsingborgshems styrelse. Ingela Andersson tar över som vice ordförande.
Socialdemokraterna gör en rockad i Helsingborgshems styrelse. Skälet är att Eva-Lotta Hermansson Truedsson tillfälligt vill kliva av sitt uppdrag som vice ordförande och gruppledare för S i Helsingborgshems styrelse.
- Jag har nyligen opererat det ena knäet och inte kunnat vara med på möten under två-tre månader. Snart är det dags att operera nästa knä. Det fungerar inte att i den rollen vara borta så mycket, förklarar hon.
Lösningen blir att Ingela Andersson, som tidigare var kommunalråd för Socialdemokraterna och en av stadens toppolitiker, tar över som vice ordförande fram till valet. Hon avgick förra våren som kommunstyrelsens andre vice ordförande och kommunalråd, och hänvisade till personliga skäl.
Läs också Politikens Don Quijote lämnar Rådhuset
Sedan dess har hon suttit kvar i fullmäktige och varit ersättare i Helsingborgshems styrelse.
- När jag slutade som kommunalråd fanns det ju diskussioner om att jag skulle bli gruppledare i fastighetsnämnden. Nu blev det inte så och det är inte så att jag kommer att aspirera på några tyngre poster framöver, förklarar Ingela Andersson.
- Men nu föll det sig så att Eva-Lotta inte har möjlighet att sköta sitt uppdrag på grund av den kommande knäoperationen, och jag är den enda sossekvinnan i styrelsen. Därför blir det ett byte, säger hon.
Skiftet godkändes vid partiets styrelsemöte på måndagen.
- Visst är det kittlande och spännande. Man får ju en lite annan roll som gruppledare och det är jättespännande med Helsingborgshems uppdrag att bygga stad, säger Ingela Andersson.
Eva-Lotta Hermansson Truedsson konstaterar att det är en bra lösning för hennes del att vara ersättare fram till valet.
- Det här blir perfekt. Jag ville ju vara kvar i styrelsen och kommer gärna tillbaka sen.
I Helsingborgshem pågår mycket just nu. Bland annat har de fått uppdraget att sälja cirka 665 av sina lägenheter i år. Vilka som ska säljas är ännu inte klart, men det ska beslutas under våren.
Gå till toppen