Annons

Annons

Annons

Fettisdagen

Så smakar en semla första gången

En vanlig med grädde och mandelmassa, en chokladdoppad eller en toscavariant. Vilken fastlagsbulle är bäst? HD lät två testpersoner som aldrig förr smakat en fastlagsbulle ge sina omdömen.

HD stack till ett språkkafé och lät Rawaa Alshaar och Mousa Shawish testäta tre varianter på semlor.

Bild: Tom Wall

Annons

Semla eller fastlagsbulle, kär bulle har många namn. Inne i Allhelgonakyrkan i Raus fnissas det när februaris mest omtyckta bakverk ställs fram i tre olika varianter. Rawaa Alshaar och Mousa Shawish som båda kom från Syrien till Sverige för över ett år sedan är på plats för att delta i språkkaféet som hålls varje vecka. Men den här dagen står både språk och semlor i fokus. I dag testar de semlor för första gången.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan