Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

U17-SM – en fjäder i hatten för Skäldervikens badmintonklubb

Svenska badmintonförbundet har beslutat att U17-SM i badminton ska arrangeras på Lingvallen den 16-18 mars nästa år. "Det är ett stort förtroende för en liten klubb", säger Erik Säfsten, ordförande i Skäldervikens badmintonklubb.

Att den lilla badmintonklubben får chansen att arrangera ett stort mästerskap är inte vardagsmat. Erik Säfsten är glad när han berättar om förtroendet som hans klubb har fått.
— Det är ju normalt stora klubbar som får arrangera SM, så det är ett stort förtroende vi får. Förbundet hade en representant på plats som såg vår senaste ungdomstävling, och de var väldigt nöjda.
U17-SM i badminton arrangeras på Lingvallen i Skälderviken den 16-18 mars nästa år.Bild: Sven-Erik Svensson
Mästerskapet kommer att innehålla de vanliga kategorierna herr- och damsingel, herr- och damdubbel samt mixed dubbel. De cirka 100 bästa badmintonungdomarna i landet i åldern 15-17 år kommer att göra upp om pokalerna.
Vad vill ni uppnå med mästerskapet?
— Vi vill att ungdomarna ska se det här som en oförglömlig upplevelse att spela hos oss. Det ska vara kul, säger Erik Säfsten.
Hur mycket publik som kan tänkas komma har Erik Säfsten svårt att svara på. Klart är i alla fall att det inte kommer att tas något inträde.
— Åskådare är välkommet. Kommer det runt 100 personer är vi glada. Hade motsvarande arrangemang varit i Thailand eller Kina hade det varit fullt på läktarna och galen stämning. Men vårt fokus ligger inte på publiken - utan på spelarnas upplevelse, avslutar han.
Gå till toppen