Klippan

Utställning för både ögon och öron i Klippans konsthall

Digitala illustrationer delar plats med foto, montage, teckningar och QR-koder i konsthallen. Ja, för nu ska man kunna lyssna på vad verken föreställer genom att skanna koden med mobilen.

Josefin Johansson hoppas på att kunna ställa ut sina verk fler gånger.Bild: Niklas Gustavsson
Nervöst, tycker förstagångsutställaren och gymnasieeleven Josefin Johansson. Hon går andra året på Åbyskolan och har bild som individuellt val. Hon visar sina verk i skolans utställning "Se och Hör" som hade vernissage idag.
– Det var först när jag kom hit som jag kände i magen: "iiiih". Jag visste inte att jag skulle få en hel vägg, säger hon.
Hon har fokuserat på att skapa konst i ett program i datorn och väggen hon tilldelats pryds av djur med färgstarka bakgrunder.
– Jag testade en gång och tyckte att det var roligare att göra det digitalt. Jag gillar verktygen jag kan använda där, berättar Josefin Johansson.
Bredvid en del av konstverken i hallen hänger QR-koder, koder som besökaren kan skanna med mobilen och då höra upphovsmannen berätta om sitt verk. På det viset kan personer med nedsatt syn också ta del av utställningen.
Framför Josefin Johanssons vägg med tavlor har ganska många besökare stannat för att titta, berättar utställaren själv. Att hålla på med konst är ett av hennes stora intressen.
– Det hör är första utställningen men jag brukar lägga ut på Instagram, säger Josefin Johansson.
– Jag hoppas att jag ska kunna ställa ut fler gånger, det är roligt att visa upp vad jag gjort.
Utställningen "Se och Hör"
När: Utställningen pågår fram till den 26 mars och konsthallen har samma öppettider som biblioteket.
Var: I Klippans konsthall.
Hur: Fri entré
Gå till toppen