Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nilssons show när FCH säkrade slutspelsplats

Han var stekhet och trivs på andra sidan sundet. Jonathan Nilsson gjorde fem av målen när FCH besegrade Linköping i Helsingör och säkrade en slutspelsplats.

Bild: MATHILDA AHLBERG
Superligan
FC Helsingborg-Linköping 9-5
Efter snedsteget mot Höllviken i veckan hittade FCH hem igen när spelarbussen rullade ombord på färjan.
Tre säsonger i rad har klubben placerat en av sina hemmamatcher i Helsingörhallen. Facit: tre segrar. Mot Warberg, Pixbo och Linköping.
Något händer med er ni när kommer hit.
– Ja, det är något elektriskt här som man inte hittar någon annanstans, säger Jonathan Nilsson. Stämningen i hallen, ja alltihop. Det är helt sjukt. Man blir aldrig trött.
Vad händer med publiken då?
– Haha, det vet vi nog allihopa lite vad det är som blandas in. Men publiken hjälper oss och vi blir så jävla starka. Det har vi visat varje gång vi har spelat här.
En drömöppning bäddade för trepoängaren som innebär att slutspelsplatsen är klar trots att en omgång återstår. När klockan stod på 16.08 i den första perioden skickade Jonathan Nilsson in 4-0-målet, sin andra fullträff för kvällen.
När matchen var över hade han gjort tre till.
Med Magnus Anderberg tillbaka i ledarstaben är kedjan med Nilsson, Linus Nordgren och Daniel Johnsson återförenad.
– Vi gillar att spela med varandra och vi vill spela med varandra, säger Jonathan. Det syns nog också. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt.
En egen klack bland de 1 137 på läktaren lyfte honom ytterligare en nivå.
– Det är kompisar hemifrån Kristianstad, berättar den Willands-fostrade forwarden. De gillar den här turen över sundet. De har varit här varje år.
När laget har svajat har 21-åringen ändå fortsatt att leverera stabila insatser i SSL. En pålitlig poängmaskin och en hårt arbetande anfallare som borde vara aktuell för ett svenskt landslag.
Är det något du funderar på?
– Nä, egentligen inte, svarar han. Kommer det så kommer det. Annars fortsätter jag kriga här tills det blir så. Men det är klart att det är ett mål. Förbundskapten får ta en titt om han vill. Jag fortsätter att göra mitt i alla fall.
Inför matchen uttalade sig Linköpings tränare Johan Astbrant på klubbens hemsida. “Att matchen spelas i Helsingör och inte i deras normala hemmahall bör ju gynna oss mer än dom”.
Eller inte.
CHRISTER LARSSON
Gå till toppen