Perstorp

Hembränt hittades på restaurang – förlorar tillstånd

Natalies restaurang blir av med sitt utskänkningstillstånd. Det har socialnämnden i Perstorp beslutat efter att flera brister i verksamheten hittats.

I mitten av september i fjol fick krögaren till Natalies restaurang en varning av socialnämnden i Perstorp. Anledningen var att det hade serverats alkohol utanför restaurangens serveringsområde.
Vid uppföljande kontrollbesök har flera avvikelser från alkohollagens bestämmelser förekommit. Bland annat hittades vid en inspektion hembränd sprit i en dunk i lokalen och en nödutgång ska vid två tillfällen ha varit låst.
Dessutom har det saknats av polisen förordnad ordningsvakt och det har också förekommit att en starkt berusad gäst släppts in.
Socialnämnden bedömer sammantaget att en varning nu inte längre är tillräckligt. Socialnämndens arbetsutskott har därför beslutat att återkalla restaurangens serveringstillstånd.
Krögaren Mahmoud Natour har själv bland annat framfört att den hembrända spriten tagits in av en gäst, utan hans vetskap. Han medger dock att han inte kontrollerat påsen som dunken togs in i.
Restaurangen serverar just nu inte alkohol, men Mahmoud Natour kommer att överklaga beslutet.
– Det var många i restaurangen som var vittnen till att den här killen själv tog in sin dunk. Jag anser att man har gjort fel som tagit mitt tillstånd, säger han.
Nödutgången ska enligt krögaren ha varit öppen inifrån, men låst från utsidan.
Gå till toppen