Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Daniel Zaar öppnar för återkomst till SHL

NHL-chansen har inte kommit, nu öppnar Daniel Zaar för att återvända hem till Sverige nästa säsong. – Såklart att Rögle hade varit ett alternativ i så fall, säger forwarden.

Daniel Zaar.
Jonstorpsfostrade Daniel Zaar är snart klar med sin andra grundserie i AHL. Förra säsongen vann Cleveland mästerskapet, Calder cup, men nu kämpar laget för att nå slutspel.
– Det har gått upp och ner – lite väl mycket ner. Det var tre veckor sedan jag kom tillbaka från en skada som höll mig borta från spel i fem veckor. Jag har haft svårt att komma tillbaka, produktionen har inte kommit och det har gått lite tungt, säger Zaar.
Den 22-årige forwarden lämnade Luleå och SHL för Columbus Blue Jackets organisation med ett givet mål – att ta en plats i NHL.
– Jag trivs jättebra med allting och gillar livet utanför hockeyn, men det är klart att man saknar Sverige lite – det är ju hemma. Sen vill jag kanske inte spela i AHL hela tiden, det är kanske inte den mest utvecklande ligan som finns. Det känns som att det stått lite stilla för mig den senaste tiden, säger Zaar som inte fått NHL-debutera ännu.
Nu sitter Zaar på ett utgående kontrakt och börjar bli trött på att vänta på chansen.
– Det är klart att jag har tänkt en del på att jag inte fått spela i NHL. Vissa andra i laget har fått chansen och vid vissa tillfällen kan man fundera på om de verkligen gjort det bättre än jag.
– När jag drog över hit från första början sa jag att det var i ett till tre år beroende på hur nära NHL jag skulle vara.
Zaar berättaratt coacherna fortsatt att prata i positiva ordalag med honom om framtiden.
– De säger att det bara gäller att ha tålamod, men någon gång måste de visa att de tror på mig. Jag får se hur länge jag blir kvar här.
Genombrottet för Zaar kom i Rögle och när laget missade SHL-avancemang säsongen 2013/14 lämnade han för Luleå. Nu är en återkomst till svensk hockey ett hett alternativ för Zaar.
– Jag har pratat en hel del med min agent om mina alternativ den senaste tiden. Kanske ta ett år i Sverige, göra bra ifrån mig och få en nystart på allting eller fortsätta att kriga här. I nuläget vet jag faktiskt inte hur jag kommer att göra.
Hade Rögle kunnat vara ett alternativ för dig nästa säsong om de klarar sig kvar i SHL?
– Såklart att Rögle hade varit ett alternativ – det är klubben jag spelat mest i och det är en speciell känsla att spela hemma. Sen finns det många andra klubbar som är bra på att utveckla spelare. Om jag drar hem är det inte för att stanna i Sverige, utan för att utvecklas och det gäller att hitta rätt klubb för att kunna göra det. Klart att Rögle är ett alternativ då.
Hur noga följer du Rögle?
– En hel del, framförallt den senaste tiden när de hade chansen att undvika kval. Jag har följt resultaten efter varje match och kollat en hel del matcher på datorn. Jag tycker om att följa både Rögle, Luleå och SHL i stort.
Var Zaar hamnar nästa säsong återstår att se, men hans framtidsmål har inte förändrats.
– Jag vill nå NHL, sen gäller det att hitta en smart väg dit och jag ska lyckas på något sätt. SHL är en bra utvecklingsliga och en bra väg att ta. Kolla bara på Dennis (Everberg) i Växjö som gjort en riktigt bra säsong – sådant öppnar möjligheter, säger Zaar.

Daniel Zaar

Ålder: 22 år (född 24 april 1994 i Helsingborg)
Längd/Vikt: 180 cm/79 kg
Fattning: höger
Landskamper: 6A, 24J
Moderklubb: Jonstorp.
Övriga klubbar: Rögle, BIK Karlskoga (lån), Columbus Blue Jackets, Luleå (lån), Lake Erie Monsters (AHL), Cleveland Monsters (AHL)
SHL-matcher: 80 (11 mål, 19 assist, 18 utv min, -8)
Slutspelsmatcher, SHL: 16 (3 mål, 2 assist, 8 utv min -1)
AHL-matcher: 115 (29 mål, 39 assist, 40 utv min, -19)
Slutspelsmatcher AHL: 17 (7 mål, 5 assist, 4 utv min +1)
Allsvenska matcher: 67 (16 mål, 27 assist, 32 utv min, -2)
Gå till toppen