Perstorp

Flera anmärkningar på restaurang

En restaurang i Perstorp får föreläggande av Söderåsens miljöförbund för att se till att regler kring hygien och matsäkerhet följs. Men restaurangen har redan bytt ägare.

Restaurang Natalie i Perstorp blev nyligen av med sitt alkoholtillstånd. Nu föreläggs ägaren också att se till att grundläggande hygienregler följs.
Sedan mitten av februari får restaurangen inte längre kyla varma livsmedel, verksamheten förbjuds också att ha livsmedel i olämpliga förpackningar. Efterlevs det inte hotar ett vite på 10 000 respektive 3 000 kronor.
Ägaren får också ett föreläggande att sanera köket från skadedjur och förebygga att de kommer tillbaka. Arbetsytor och ytmaterial i köket måste ses över så att de är släta och lätta att rengöra och det ska finnas en städskrubb i direkt anslutning till köket med vask och upphängning för moppar.
Åtgärdas inte detta blir viten på 4 000 kronor för varje punkt.
Bakgrunden är en oanmäld inspektion som gjordes den 30 november förra året. Efter den fick verksamheten ett förbud om att tillaga och servera mat, som hävdes efter städning kort därefter, och flera förelägganden om att åtgärda brister i rengöring, underhåll, säker hantering av livsmedel och skadedjur i livsmedelslokalen.
Bland annat skulle överbliven mat från lunchbuffén, både kalla och varma rätter, ha tagits in i köket för att sedan serveras igen.
Efter två uppföljande inspektioner i januari och februari anser Söderåsens miljöförbund att verksamheten inte följt besluten och att problemen är så allvarliga att det finns risk för människors hälsa. Rengöringen var fortfarande eftersatt och det fanns fortsatta problem med silverfisk i lokalen samtidigt som nya avvikelser konstaterades.
Därför går man vidare, i det här fallet med föreläggande. Hela beslutet gällde omedelbart, även om det överklagas.
Ägaren Mahmoud Natour säger till tidningen att en ny ägare tar över restaurangen vid kommande månadsskifte. Han säger att han ändå valt att överklaga både det här beslutet och det som gällde alkoholtillståndet.
Han anser att flera påståenden i beslutet inte stämmer, som att mat från buffén skulle ha värmts upp och serverats igen.
– Jag vill ha skadestånd och jag vill ha tillbaka mitt rykte här i Perstorp.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen