HIF

Tomas Nilsson: Edwin Gyimah-affären kan göra alla till vinnare i det korta loppet

”Det är dyrt att vara fattig.” Det är ett uttryck jag hört klubbdirektör Mats-Ola Schulze i HIF säga några gånger. Och det är absolut sant. Det är dyrt att vara fattig och samtidigt krymper valmöjligheterna.
HIF har ju för egen maskin lyckats bli närapå liveget gällande transfers. Det vet HIF, det vet marknaden och det vet även den mest inbitna supporter hur hårt hen än vill blunda.
När det då dyker upp en spelare som alla är överens om är ett snäpp för bra för att vara sann så blir också handlingsutrymmet snävt. Inte ens när HIF hade – eller ansåg sig ha – ekonomiska muskler fanns det obegränsat svängrum. Affären med Edwin Gyimah lär bli i stil med Alejandro Bedoya, Alfred Finnbogason och Nikola Djurdjic. Visserligen tre helt olika upplägg, men med den likhet att det var gästspelare som lyfte HIF och HIF inte satt med makten att skörda när det väl var dags.
Så här: Om Edwin Gyimah får en fantastisk vår och hjälper HIF till framgång i lär han vara historia till sommaren.
Om han å andra sidan är kvar efter sommaren har han troligen inte varit så lysande och/eller bidragande att intresset från större fiskar i hetare vatten lockats.
För HIF och dess supportrar blir det under rådande omständigheter att hoppas på en glimrande vår och ett vackert farväl redan till sommaren. Sådan är verkligheten HIF har skapat sig.
Blir det så är alla vinnare – om än i det korta loppet.
Läs alla artiklar om: Edwin Gyimah klar för HIF
Gå till toppen