Helsingborg

Fri väg igen på E6:an efter lastbilsbrand i natt

Under dagen har det varit stora trafikproblem efter en lastbilsbrand i natt strax norr om Rydebäck.

Bild: André Tajti
Branden startade strax efter midnatt natten mot tisdagen och enligt uppgifter till HD rörde det sig om en kraftig brand i lastbilens hytt.
Branden blev omfattande och konsekvenserna märktes under hela tisdagsförmiddagen och även över lunchen. Lastbilen började brinna i norrgående körfält och under flera timmar i natt var E6:an helt avstängd i den riktningen.
Under hela förmiddagen var ett körfält förbi olycksplatsen öppet men i framför allt morgontrafiken uppstod ändå kilometerlånga köer. Under vissa perioder gick kön ända ned till söder om Glumslövsbackar.
Bilkön norrut på E6:an började vid 08.30-tiden strax söder om Milstolpen på Glumslövsbackar där den här bilden är tagen.Bild: Mikael Rosenlöf
Också på de alternativa vägarna, framför allt Landskronavägen, blev det mycket trångt och omfattande köer hela vägen mellan Rydebäck och Helsingborg eftersom många valde den vägen för att slippa köerna på motorvägen.
Vid 13-tiden kunde så trafiken släppas på fullt ut igen efter att Trafikverket varit tvungna att asfaltera om bitar av vägen som ett resultat av branden i natt.
Arbetet med att släcka branden i lastbilen blev omfattande och först klockan ett i natt var den släckt.
– Huvuddelen är nedsläckt, sade Marcus Kronholm, inre befäl vid räddningstjänsten då.
Räddningstjänsten var dock kvar ytterligare en stund och under arbetet var all trafik i norrgående riktning avstängd och leddes av motorvägen vid Rydebäck.
Vad som orsakat branden är ännu okänt. Ingen människa skadades i branden.
Gå till toppen