HIF

Nu är Edwin Gyimah HIF-spelare – men kan han spela premiären?

Kontraktet signerat och HIF får tung förstärkning. Men frågan är om arbetstillståndet hinner bli klart till premiären.

Helsingborgs Edwin Gyimah under en träningsmatch mellan Helsingborg och Kristianstad den 12 mars i år.Bild: PETTER ARVIDSON
Som vi kunde berätta i förra veckan var "den fotbollsmässiga utvärderingen klar" gällande ghananen Edwin Gyimah. Redan då var det i praktiken klart att 26-åringen skulle skriva på för HIF.
Nu har mittfältaren som under senare år mest spelat mittback presenterats som HIF:are.
Enligt uppgifter till HD-sporten rör det sig om kontrakt som sträcker sig över 2017 med option på ytterligare ett år. Dessutom lär det finnas klausuler som gör att den meriterade spelaren kan lämna redan i sommar. Att det finns just en sådan klausul handlar om att Edwin Gyimah vill vidare till större utmaningar än superettan och sommarens transferfönster är den stora marknaden i Europa.
— Det är inte så att han kommer till oss för att vi är den bästa klubben i världen, möjligen den finaste. Han kommer för att få ett skyltfönster i Europa. Vi ska hitta ett sätt att mötas kring en kanske överkvalificerad spelare, sa HIF:s nyvalde ordförande så sent som i torsdags.
Om Edwin Gyimah ska hinna bli spelklar till premiären gäller det för HIF att få arbetstillstånd klart via migrationsverket, något som blivit allt mer tidskrävande på senare år.
HD har sökt HIF:s ordförande Krister Azelius utan framgång.
Läs alla artiklar om: Edwin Gyimah klar för HIF
Gå till toppen