Sport

Starka känslor när Rekord skrev historia

Den historiska seriesegern ger eko i bordtennis-Sverige. BTK Rekord utmanar nu storklubben Eslöv på allvar. Åtminstone när det kommer till prestationerna i hagen.

Simon ArvidssonBild: AVDO BILKANOVIC
Pingisligan
Rekord 4
Kävlinge 2
Efter nästan två och en halv timmes spel föll Simon Arvidsson ned på rygg och sprattlade med ben och armar när han avgjort både matchen mot Kävlinge och serien.
För första gången i klubbens 81-åriga historia har Rekord vunnit den högsta pingisligan.
Simon Arvidsson, Michal Obeslo och Mehdi Bouloussa skriver därmed in sig i historieböckerna.
– Vilken otrolig känsla, säger Simon Arvidsson. Som vi har jobbat för det här. Hade jag inte haft publiken i ryggen hade jag nog inte fått den energin jag behövde i slutet.
Efter att Arvidsson fixat en seger själv och tjecken Michal Obeslo de två andra hängde allt på Simons möte med Kävlinges An Shu.
Efter att ha haft det jobbigt matchen igenom vände Rekord-stjärnan 5-7 till 11-8 när det gällde som mest i det femte och avgörande setet.
– Jag kände press på mig att jag skulle ta den här matchen, säger Arvidsson. Men emellanåt kändes det som det inte spelade någon roll vad jag hittade på, han bara smällde tillbaka bollen ändå.
Seriesegern smäller förstås högt och är en signal till Eslöv att helsingborgarna kommer kriga stenhårt för att gå hela vägen den här säsongen.
Är den svenska bordtenniskartan på väg att ritas om efter många år av Eslöv-dominans?
Rekords starke man Bengt Levin njöt förstås av den historiska triumfen, men konstaterade också att glappet upp till de sex senaste årens svenska mästare fortfarande är stort.
– De har helt andra resurser och är på en helt annan nivå än vad vi är, säger han.
– På sponsorsidan är vi direkt dåliga. Vi har jagat sponsorsäljare i tio år, men det har aldrig blivit något. Vi har suttit i möten med folk som har lovat guld och gröna skogar, men sen har det bara runnit ut i sanden.
Samtidigt som laget nu laddar för SM-semifinal meddelar Levin att både Simon Arvidsson och Michael Obeslo är klara för en fortsättning i klubben. Precis som tränaren Linus Mernsten.
– Fantastiskt kul för killarna att vinna serien, säger Mernsten. Men det är så klart slutspelet som gäller. Och nu har vi skaffat oss bra förutsättningar inför det.
Gå till toppen