Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Både en vårdcentral och akuten i Ängelholm missade kotfrakturer

Ivo avslutar utredningen utan kritik.

I november 2015 skadade en person i Ängelholm ryggen på sitt arbete. En vecka senare besökte hen sin vårdcentral där läkaren bedömde att det var vanliga smärtor i ländryggen.
Patienten blev sjukskriven och skickades hem med smärtlindring och ordination på sjukgymnastik.
Några månader senare – i slutet av februari 2016 – besökte patienten åter vårdcentralen på grund av svår smärta i höger höft med strålning ner i vaden. Den här gången misstänktes ischias.
Dagen därpå besökte patienten akuten i Ängelholm och fick då smärtlindring. Även vid detta tillfälle ansåg läkaren att det handlar om ischiasbesvär.
Några dagar senare hamnade patienten på akuten i Helsingborg, där det återigen blev smärtlindring.
I mars återkom hen igen och fick då genomgå en MR-undersökning. Det visade sig då att hen hade kotfrakturer och fick genomgå en akut operation samma dag.
Patienten har anmält det hela som ett klagomål enligt patientsäkerhetslagen och anser att hen fick sin diagnos försenad.
Inspektionen för vård- och omsorg (Ivo) har nu utrett klagomålet. Men man hittar inga belägg för att patienten skulle ha blivit felbehandlad varken på sin vårdcentral eller på akuten i Ängelholm.
Ivo avslutar ärendet utan någon kritik.
Gå till toppen