Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sveriges dödbok 7 släpps i två steg

Det blir en sjunde version av Sveriges dödbok, där avlidna i Sverige för åren 1860–2016 kommer att finnas sökbara. Målet var att allt skulle vara klart till hösten 2017, men så blir det inte.

Avlidna i Sverige för åren 1860–2016 kommer att finnas sökbara i Sveriges dödbok 7.Bild: Roland Classon
Sveriges släktforskarförbund har tänkt om och kommer istället att ge ut Sveriges dödbok 7 i två steg, vilket är unikt.Den första versionen släpps på dvd och usb i november 2017. Då ska omkring 65 procent av materialet finnas sökbart.Den fullmatade versionen ges sedan ut i november 2018. Då ska allt vara fullständigt klart.
– Visst är det ett djärvt experiment. Men den första versionen blir till ett lägre pris och att vi sedan uppdaterar dödboken ökar förstås attraktionen. Och vi försöker nu hitta en modell där Sveriges dödbok 7 för 2018 läggs i en databas med abonnemang via förbundets hemsida Rötter, säger Erland Ringborg, ordförande i Sveriges släktforskarförbund.
Räkna med att Sveriges dödbok 7 är efterlängtad. Här finns ju en mängd uppgifter om våra släktingar.Sveriges dödsbok 6 innehåller uppgifter om drygt åtta miljoner avlidna personer i Sverige för åren 1901–2013.
– Sveriges dödbok har alltid varit en försäljningssuccé. Men vi får se om vi orkar med en version 8. Vi har ännu inte tagit upp detta till diskussion i förbundet, säger Erland Ringborg.
Men det finns goda tankar om en ny version av dvd:n ”Begravda i Sverige”, som också är ett utmärkt hjälpmedel för forskarna.
– Det vore naturligt att vi ger ut en ny version av den, säger Erland Ringborg.
Gå till toppen