Ängelholm

Trädgårdsprofiler klara för årets mässa på Margretetorp

Med två månader kvar till årets trädgårdsmässa på Margretetorp är planeringen i full gång. Helgen den 19-21 maj ska det bjudas på utställare, aktiviteter, provsmakningar och föreläsare samt förhoppningsvis bättre väder.

Hagelskurar och kyla skrämde bort en del av besökarna till Margretetorps trädgårdsmässa förra året.
Nu laddar man med nya aktiviteter och trädgårdprofiler och hoppas att även vädret ställer sig på arrangemangets sida när det är dags den 19-21 maj.
Det är femte året som trädgårdsmässan vid Margretetorps gästgifvaregård arrangeras och även i år har man lockat till sig en del trädgårdsprofiler som kommer att hålla föredrag under de tre dagarna.
Det handlar om odlingsexperten Åke Truedsson, trädgårdsförfattaren Christina Högardh-Ihr, Medelhavsinpiratören Peter Englander, rosexperten Lars-Gunnar Lindberg, inomhusodlaren Tomas Svensson, trädgårdsjournalisten Lisa Ising samt journalisten och pelargonentusiasten Lasse Anrell, som också kommer att fungera som moderator på scenen.
Trädgårdsmässan på Margretetorp lockade inte lika många besökare förra året på grund av det dåliga vädret. I år hoppas man på bättre väder och fler besökare.Bild: Mats Roslund
För tillfället håller projektledaren Ewa Fagander på att ta emot anmälningar från utställare som vill vara med på mässan. Liksom tidigare så vill man ha en blandning av trädgårdsprodukter, hantverk och mat och dryck. Förra årets nyhet med vinprovning kommer också tillbaka.
– Vi brukar ha mellan 90 och 100 utställare varje år och det ser bra ut så här långt, intresset är stort och vi planerar för fullt, säger hon.
Nu hoppas man även att besöksantalet ökar igen efter förra årets väderdipp. Normalt brukar mässan besökas av runt 8 000 personer.
Även i år kommer det att finnas ett öppet kök på området och det här året blir det elever från Hvilans utbildning som kommer att stå vid spisen och bjuda på smakprover.
Tre idéträdgårdar ska visas och det kommer att bli tävlingar för både barn och vuxna. För barnen kommer det också att finnas ponnyridning samt ett minizoo med lamm och höns.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen