Sport

Lokal vänsterback nästan klar för ÄFF

ÄFF kommunicerade att truppen var spikad. Men nu är division 1-klubben nära att knyta till sig vänsterbacken Arton Jashari, 21, från Höganäs. "Vi vill att han ska vara hos oss", säger tränaren Karl-Gunnar Björklund.

Arton Jashari.
I dagarna gjorde ÄFF klart med fem nya spelare: Daniel Bennassar Nilsson, Oliver Stojanovic Fredin, Almir Taletovic, Eniz Hamzic och Nemanja Gojacanin. Då kommunicerades det att truppen är spikad och klar.
Men det är fler namn på ingång. Vänsterbacken Arton Jashari, som för några år sedan var en forwardstalang i HIF och Landskrona BoIS men i fjol höll till i division 2 med Höganäs, har tränat med laget under försäsongen. 21-åringen har haft skadeproblem och ägnar sig för tillfället åt rehabilitering, men ÄFF vill ändå ha honom.
Det bekräftar huvudtränaren Karl-Gunnar Björklund.
– Han är i vår trupp och han kommer bli klar, vi vill att han ska vara hos oss. Han har haft otur och varit skadad så han har inte spelat så mycket, men han är på varje träning. Det är en lojal och fin kille som jag gärna ser i ÄFF-dräkten, säger Björklund.
Björklund har meddelat ÄFF:s sportsliga ledning att han vill ha kvar Jashari och huvudtränaren räknar med att spelaren ifråga har fått ett kontraktsförslag.
– De håller nog på med det, säger Björklund.
Enligt vad HD erfar förhandlar ÄFF med Höganäs BK, där Jashari fortfarande är registrerad. Eftersom Jashari i vintras var överens om en förlängning med division 2-klubben, men sedan backade vid två tillfällen, vill Höganäs ha en övergångssumma.
Läs alla artiklar om: ÄFF försäsong 2017
Gå till toppen