Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna upplät sitt bankkonto till pengatvätt – döms till 28 000 i böter

En 30-årig kvinna som lät sin manlige bekant sätta in drygt 1,7 miljoner kronor på hennes bankkonto döms nu till villkorlig dom och 28 000 kronor i böter. Pengarna kom från kriminell verksamhet.

Den 30-åriga kvinnan, som vid tidpunkten bodde i Helsingborg, hade nyligen öppnat sitt bankkonto när det gjordes en insättning på närmare 1,8 miljoner kronor.
Pengarna härrörde från ett bedrägeri som utretts av amerikansk polis. Kvinnan förnekar att hon känt till något om detta men ljög samtidigt för banken om att pengarna kom från en släkting i utlandet.
I själva verket hade kvinnan tillmötesgått en manlig bekant som ville ha tillgång till hennes bankkonto. Mannen hade en livsstil som inte rimmade med hans måttliga inkomster, men kvinnan hävdar att hon först i efterhand reflekterat över detta. Enligt tingsrätten insåg hon i vart fall den påtagliga risken för att pengarna kom från brottslig verksamhet. Hon döms därför till villkorlig dom och 100 dagsböter à 280 kronor för grovt penningtvättsbrott.
Gå till toppen