Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

”Att äta moderkakan är en hyllning till det som gett barnet näring”

Det har seglat upp som ett fenomen bland kändisar på sociala medier - att äta moderkakan efter förlossningen.
–Den smakar mest järn, säger Rannveig Stefánsdóttir.
Hon omvandlar moderkakan till pulver åt nyblivna mammor.

Mycket järn. Och mjuk, lättuggad, Så beskriver Rannveig Stefánsdóttir (här med sin son som är 2,5 år) smaken av moderkaka, som hon provade när sonen var nyfödd.Bild: Lars Brundin
Yoga girl, yogainstruktören Rachel Bråthén, som är svenska men bor på ön Aruba, födde häromveckan sitt första barn och berättade i en livevideo på Instagram för sina 2 miljoner följare att hon skulle äta sin moderkaka. Hon sällade sig därmed till en rad kändisar, däribland Kim och Kourtney Kardashian, som har blivit förespråkare för trenden att kort efter förlossningen äta sin moderkaka, i torkad form i kapslar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen