Klippan

Tusch och kol i Klippans konsthall

Nu är det dags för konstbyte i Klippans konsthall. På lördag den 1 april kliver Thomas Carlsson in och pryder väggarna med både landskapsmålningar och mer grafiska tuschteckningar.

Landskap som smycke.Bild: Thomas Carlsson
Det blir första gången som han ställer ut sin konst i Klippan. Och när han nu gör premiär i konsthallen bjuder han på fyra olika typer av konstuttryck.
– De äldsta verken är främst landskapsmålningar, det var så jag började mitt konstnärskap. Sedan började jag snarare skapa utifrån fragment och minnen av landskap hemma i ateljén.När jag använder tusch arbetar jag snabbt och oreflekterat och bilden fabuleras fram, berättar Thomas Carlsson.
Förutom det kommer han ställa ut teckningar gjorda med hjälp av kol och pensel och målningar i färg. Tuschteckningarna började han med som en kontrast till sina mer detaljerade landskapsmålningar.
Tuschmålning av Thomas Carlsson.Bild: Pressbild
– Har man jobbat mycket med färg känns det befriande att jobba med bara svart och vitt. Det blir tydligare och mer grafiskt då, säger han.
På lördag den 1 april är det vernissage i konsthallen och sedan pågår utställningen fram till och med 7 maj. Det är fri entré och konsthallen har öppet under samma tider som biblioteket. Thomas Carlsson ser framemot att visa upp sina verk för klippanborna.
– Det blir spännande med ny publik, säger han.
Tuschmålning.Bild: Thomas Carlsson
Gå till toppen