Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ulla Molin-stipendiet till Signe Persson-Melin

Nu är det klart vem som får det första stipendiet till Ulla Molins minne, nämligen formgivaren Signe Persson-Melin.

Signe Persson-Melin är 91 år och bosatt i Malmö. Bilden är från en utställning på Höganäs museum.Bild: Linda Stolpe-Margenberg
Det nya stipendiet till Ulla Molins minne, delades ut för första gången på torsdagen. Stipendiat blev keramikern och formgivaren Signe Persson-Melin. Hon var vän till och samarbetade med Ulla Molin.
Bakom stipendiet, som är på 10 000 kronor, står trädgårdsnätverket Swedish society of public parks and gardens, tankesmedjan Movium och Höganäs kommun.
[object Object]Bild: Fredrik Jergmo
"Med osvikligt gehör för formen har hon utvecklat en stil präglad av skönheten i det enkla, som gjort henne till ett föredöme för nu verksamma och kommande generationer av formgivare och trädgårdsdesigners..." lyder motiveringen för Signe Persson-Melin som pristagare.
Stipendiet sätter nytt ljus på trädgårdspionjären Ulla Molin vars trädgård på Tallgatan i Höganäs är bevarad och byggnadsminnesförklarad.
Ulla Molin och Signe Persson-Melin.Bild: Claes Hall
Gå till toppen