Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Poängkungen vill hänga med Å/K till allsvenskan

Seriesegraren pallade för trycket, sedan lovade tränaren att behålla nästan hela truppen i allsvenskan. Dessutom lär poängkungen stanna. – Allsvenskan känns som ett bra steg för mig, säger Andreas Bremer.

Andreas Bremer.
Allsvenskt kval, match 3:3
Åstorp/Kvidinge–Röke 3–1
Röke stretade emot länge, men till slut blev Åstorp/Kvidinges lysande hemmafacit avgörande i det allsvenska kvalet. Efter 3–1-segern i en intensiv, känslosam och underhållande match åkte champagnen och guldhattarna fram.
Åstorp/Kvidinges sejour i division 1 blev bara en säsong lång.
– Det här känns fantastiskt bra, säger Åstorps poängmaskin Andreas Bremer efter att ha gjort vågen med sina lagkamrater framför hemmapubliken.
– Vi har fått ihop gruppen och det känns verkligen som att vi förtjänar det här. Vi vann serien med stor marginal, sedan har det varit ett jämnt kval, men vi vann rättvist till slut.
Andreas Bremer spelade fram till brorsan Mattias 2–0-målet i den andra perioden. Röke tryckte på för en reducering vid ställningen 3–1 i den tredje perioden, men Tim Fredriksson var en gigant i Åstorps mål och hyllas av tränaren Conny Camper.
– Han var fantastiskt bra, precis som han varit resten av säsongen. Vi har släppt in minst antal mål av alla i division 1-serierna i Sverige och släppte bara ett i en match som denna. Det säger en del, fastslår Conny Camper.
Coachen berättaräven att nästan hela laget som firade på planen efter avancemanget kommer att få hänga med upp till allsvenskan.
– Vi ska bygga vidare på det här gänget. Självklart ska vi förstärka med en eller två spelare, men vi har även många egna talanger som är på väg upp.
Tidigare har vi kunnat berätta att klubbar i SSL varit ute efter att signa Andreas Bremer. Alternativ lär inte saknas inför nästa säsong, men redan nu kan 21-åringen meddela att allt talat för en fortsättning i Åstorp.
– Ja, jag är sugen på att stanna kvar. Allsvenskan känns som ett bra steg för mig och jag trivs väldigt bra här i Åstorp.
Har du bestämt dig?
– Jag tar det lite som det kommer, man vet aldrig om det ringer någon klubb och förutsättningarna förändras. Men känslan är att jag kommer att stanna, säger Andreas Bremer.
Gå till toppen