Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen vill locka mer personal – dubblerar friskvårdsbidraget

Personalomsättningen bland kommunanställda har ökat från sex till tio procent från 2015 till 2016. Nu vill kommunen göra förändringar för att bli en mer attraktiv arbetsplats.

En starkare hälsoprofil och belöning för den som hjälper till med rekrytering är två förslag på förändringar inom kommunen som kommunstyrelsen nu valt att gå vidare med.
– Vi vill vara en kommun som man känner stolthet över att jobba inom och som man känner att man vill söka jobb i, säger kommunstyrelsens ordförande Kerstin Persson (S).
Det senaste året har det varit en nedåtgående trend och personalomsättningen har ökat med fyra procentenheter. Nu dubblerar kommunen friskvårdsbidraget, från 1000 till 2000 kronor, och drar in på kakätandet.
– Vi äter för mycket kakor så nu ska vi dra in på det och ha fruktkorgar istället, säger Kerstin Persson.
Är inte kakor mer lockande än frukt?
– Vi vill inte försöka locka med att man får bakverk om man jobbar i Klippans kommun utan vi vill att vår personal ska må bra så det har med vår hälsoprofil att göra.
Förutom mer frukt och friskvård tänker man sig att befintlig personal ska få en ännu ospecificerad summa om de kan hjälpa till i rekryteringen av nya medarbetare.
– Vi kallar det för ”Finders fee” och det innebär att man kan bli belönad om man rekommenderar personal eller får folk att söka en tjänst, säger Kerstin Persson.
Gå till toppen