Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bulle med bulle-dagen firas med bullutdelning och bullbilder

Idag firas för fjärde året i rad bulle-med-bulle-dagen och runt om i världen mumsas det på denna nordvästskånska specialitet.

Bulle med bulle.Bild: Tobias Andersson
Det är vad det låter som. En bulle med en bulle. Men det är också nordvästskånsk specialitet, skolkorridorens favoritfika nummer ett. Välj mellan arraksboll eller chokladboll, lägg in i en vitfrasig fralla och tryck till: Bulle med bulle.
Bakverket har det smaskats på i årtionden, men bulle med bulle-dagen är en ny högtid.
Läs också Så här gör man en bulle-med-bulle
Arkivbild från förra året när bulle med bulle-dagens pappa Daniel Glantz-Persson slängde ut 1500 bullar till helsingborgarna.
Daniel Glantz-Persson är initiativtagare till bulldagen och för fjärde året i rad firar han med att dela ut bullar till företag och privatpersoner. Förra året satte han rejält fart på bakverken och anordnade ett bulle med bulle-regn från Terrasstrapporna i Helsingborg. HD var på plats och sände live när 1500 bullar med bullar regnade ner mot Stortorget.
– Det är svårt att toppa förra året. Det är fjärde året vi firar bulle med bulle-dagen och jag vill inte göra samma sak två gånger. Men vi fortsätter att fira och delar ut bullar, säger Daniel Glantz-Persson som precis lämnat Seminarieskolan i Landskrona där han delat ut 500 bullar till lärare och elever som kickat igång årets påskbrännboll.
– Under dagen blir det många spontana besök och överraskningar och i eftermiddag delar vi ut bullar på barnsjukhuset i Helsingborg, säger Daniel Glantz-Persson.
På Facebooksidan Bulle med Bullens dag 10 April trängs dagen till ära bilder på fyllda bullar och under hashtagen #bmbdagen kan alla firare tagga sina godbitar.
– Folk från hela världen skickar in bilder på hur de firar idag. Bara idag har vi fått in bilder från svenskar som bor i Japan, Dubai och New York som äter bulle med bulle idag, det är helt galet faktiskt.
Fakta

Bulle med bulle

Det finns två varianter av den nordvästskånska specialiteten. Antingen med arraksboll eller chokladboll inuti frallan.

Arraksvarianten var vanligare förr, nu dominerar chokladbollen kraftigt.

Den äldsta noteringen om bulle med bulle som Daniel Glantz-Persson hittat är från 1942.

Gå till toppen