Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moras kvalhjälte om Rögles intresse

Moras målvakt Christian Engstrand om Rögles intresse – som sportchefen dementerar.

Christian Engstrand.Bild: DANIEL ERIKSSON
Han var en gigant i målet för Mora i matchserien mot Leksand i SHL-kvalet. Nu kan målvakten Christian Engstrand lämna Dalarna för spel i Rögle.
Sporten kan avslöja att Rögle visat intresse och enligt våra uppgifter ska klubben även ha lagt fram ett bud till målvakten.
– Jag har väl egentligen inte så mycket att säga. Min agent har mer koll på vad som finns och är insatt i läget. Han vet vad jag är ute efter och vad jag vill, säger Christian Engstrand.
Men kan du bekräfta att Rögle är intresserade?
– Det är ett antal klubbar som är intresserade och Rögle är av dem. Det är jättekul att det finns intresse och jag stänger inga dörrar.
Är det fortfarande ett alternativ för dig att stanna i Mora?
– Ja, det är det, säger Christian Engstrand.
Han kom till Mora i november och spelade 28 matcher i grundserien. I kvalet mot Leksand hade Christian Engstrand en räddningsprocent på 94,1.
– Jag kom in bra i klubben och det kändes väldigt bra med målvaktstränaren Peter Iversen. Vi hade väldigt bra go i gruppen och tog steg framåt hela tiden. Samtidigt fick jag spela mitt spel och det tror jag gjorde väldigt mycket för egen del.
Förra säsongen spenderade Christian Engstrand i finska Blues. Han är från Linköping och debuterade i SHL för klubben säsongen 2009/10. Hans kontrakt med Mora är utgående.
– Det är väldigt mycket som spelar in när man ska välja en ny klubb. Jag kan inte säga för mycket och vi får se hur det blir. Jag vill veta hur jag ska göra inom två veckor och det lär nog vara klart inom den tiden, säger Christian Engstrand.
Sedan tidigare är det klart att Oscar Dansk inte kommer att fortsätta i Rögle. Hur det blir med succémålvakten Anders Lindbäcks vara eller icke vara i klubben är oklart.
Uppdatering: När vi når Rögles sportchef Anders Carlsson dementerar han att klubben skulle vara intresserat av att värva Christian Engstrand.
– Vi har inte visat något intresse för honom, nej. Vi går för Lindbäck. Den är jag tokärlig med – vi vill ha Anders Lindbäck, säger han.
Fakta

Christian Engstrand

Ålder: 28 år (född 8 november 1988 i Linköping).

Längd/Vikt: 184 cm/93 kg.

Plockar: Vänster.

Moderklubb: Linköping.

Övriga klubbar: Troja, Almtuna, AIK, Székesfehérvár (Ungern), Blues (Finland) Mora.

Gå till toppen