Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Från superettan till division 3: "Jävligt tyst"

Carl Lindell i ÄFF-tröjan.Bild: KRISTER ANDERSSON
Säsongen 2015 spelade Carl Lindell fyra superettanmatcher för Ängelholms FF och i fjol vaktade han målet i alla 30 matcher när klubben trillade ner till division 1.
I fredags släppte 25-åringen in fyra mål när Kågeröds BoIF förlorade med 1–4 i division 3-premiären hemma mot Högaborgs BK.
Lindell spelade division 3-fotboll med IFK Hässleholm innan han värvades till ÄFF och är nu tillbaka på småklubbsfotbollsnivå. Om det är ett självmant val? Nej, Lindell ville vara kvar på elitscenen men saknade anbud som lockade.
– Klart att jag hade hoppats att det skulle dyka upp något högre upp, i alla fall i superettan eller division 1. Men det har faktiskt varit jävligt tyst, säger han.
– Sen har jag statistiken emot mig, så är det ju tyvärr. Även om jag själv tycker att jag utvecklades otroligt mycket förra säsongen blev det tyvärr många insläppta mål.
Division 2-klubben Höganäs BK visade intresse i höstas och vintras och Lindell tränade med laget några gånger, men när han tackade nej gick Höganäs vidare med andra målvaktsalternativ. Han tränade även med Hittarps IK, men där var det aldrig aktuellt med en övergång.
När Lindell avböjde Höganäs locktoner gjorde han det med hopp om att stanna på högre nivå.
– Jag visste att det kunde bli att jag hamnade i en mellanposition, division 2-klubbarna sätter ju sina trupper också. Det var jag införstådd med, men jag hoppades att det skulle dyka upp något högre upp, säger han.
Lindell känner Kågeröds spelande assisterande tränare Bobby Alm Nilsson och därför blev just Kågeröd en nödlösning. Lindells plan är att saker och ting ska röra på sig i sommarens transferfönster, att han kan klättra uppåt i seriesystemet igen.
– Jag vill fortfarande upp på högre nivå. Men det måste finnas möjligheter till det också, dyker det inte upp får man kriga där man är, säger han.
– Jag vet vad jag går för och att jag håller på den nivån, sen ska det ju finnas klubbar som ska vara intresserade också. Det är klart att det har varit jobbigt i vissa lägen, för jag vill verkligen vara kvar på den nivån och utvecklas.
Samtidigt är det en konkurrenssituation i Kågeröd. Lagets andra målvaktsvärvning, Andreas Borg, är en duktig målvakt.
– Det är passé att det inte har dykt upp någon klubb som har varit aktuell, nu får jag bara tänka på att köra på i Kågeröd och försöka hjälpa dem, säger Lindell.
Gå till toppen