Ängelholm

Crossfit Ängelholm vill växa med nya ägare

Nya pass, ett nytt inslag i form av performance och möjlighet att träna även på obemannade tider. Det är några av förändringarna som skett sedan Crossfit Ängelholms nya ägare tagit över.

Lisa Jonkman, Pierre Rundwall och Anton Jonkman har tagit över Crossfit Ängelholm.Bild: Evelina Gunnarsson
Den första mars tog de nya ägarna över CrossFit Ängelholm från Kitt Iversen som varit med och drivit verksamheten sedan starten. Nu ska Anton och Lisa Jonkman tillsammans med Pierre Rundwall driva den växande verksamheten på Storgatan.
– Det känns bra. Vi har ju tagit över en fungerande verksamhet och egentligen har det inte hänt så mycket mer än att vi hade stängt första helgen i mars då vi målade, lyfte upp golvet och tvättade det och byggde en bardisk. Det var mest smågrejer för att få en nystart, säger Anton Jonkman.
– Vi har en del idéer och har köpt lite ny utrustning. Det gäller att känna av och växa in i det, säger Pierre Rundwall.
De nya ägarna ser hela tiden att föreningen växer och har infört ett tagsystem för att medlemmarna ska kunna vara mer flexibla i sina träningstider och därmed minska trycket på vissa tider. Numera går det att träna mellan 5.30 och 21.30. Tidigare har det till exempel varit stängt under dagtid.
De nya ägarna har alla varit aktiva i Crossfit Ängelholm tidigare. Anton Jonkman har varit tränare men drogs från början till Crossfit av sin fru Lisa Jonkman.
– Jag började på ett tjejpass men sen blev jag gravid och började egentligen inte på riktigt förrän för två år sedan, säger Lisa.
Pierre Rundwall började träna crossfit för ett år sedan efter att ha spelat hockey i 20 år.
– Jag kom från hockeyn där ingen hälsar på varandra, här hälsar alla på varandra och det tog inte lång tid förrän jag var den som gick och hälsade på nya som kom hit, säger Pierre.
Att ta över Crossfit Ängelholm var inget som bara hände. Det hela började med att alla tre hamnade på samma utlandsresa och de genast kände att de kompletterade varandra.
– Vi började prata om att det hade varit roligt att ha något tillsammans och kände att vi kompletterade varandra. Vi hade idéer, glädje och passion, säger Anton.
I slutet på september i fjol fick de reda på att Crossfit Ängelholm var till salu. I januari-februari kom de överens och tog över verksamheten den första mars.
Den nuvarande verksamheten kommer att fortsätta som vanligt. Dessutom kommer ett nytt inslag att dyka upp, performance.
– Det är mer riktat till idrottsklubbar och hockeyn är vår största kund. Det är ett gynnsamt sätt att träna kroppen som har blivit populärt. Vi kör en del med hockeyspelare från Rögle och Malmö nu, förklarar Anton.
– Det är en bit vi vill utveckla mer, säger Pierre.
Crossfit växer och trion vill utöka verksamheten. Att lokalen någon gång i framtiden kan bli för liten är de nya ägarna medvetna om.
– När lokalen blir för liten får vi ta det därifrån. Vi har planer för det men nu har vi en lokal som fungerar och under tiden kan vi planera och blicka framåt, säger Anton.
Fler pass och några nya pass har tillkommit. Vissa saker vill trion förändra, andra inte.
– Känslan och det här umgänget får jag inte in någon annanstans. Den är viktig att bevara, säger Lisa.
Gå till toppen