Ängelholm

Insamlingen gav resultat direkt – nu har han fått sin nya cykel

Skinande blank står den nyinköpta trehjulingen i cykelstället utanför bostaden. Markus Paulsson är tacksam för allmänhetens bidrag och engagemang så att han åter kan delta i tipspromenaden.

Markus Paulsson är glad för den nya batteridrivna cykeln som ger honom frihet och livskvalitet.Bild: Kristian Nilsson
Insamlingen startades spontant av tipspromenadgeneralen Ulf Örnhag och Christian Ljunggren när en av deras flitigaste deltagare plötsligt uteblev. Markus Paulsson hade tagit sig runt i Hembygdsparken med en specialbyggd cykel, men sedan den gick sönder fick han nöja sig med att bli åskådare.
Insamlingen, som nu är avslutad, inbringade totalt 9 000 kronor.
– Det är jättesnällt, säger Markus och berättar att hans pappa har lånat honom de pengar som saknats för att han ska kunna köpa en ny batteridriven trehjuling.
Strax före påsk anlände den nya cykeln han hade beställt och redan i söndags var han tillbaka som deltagare i tipspromenaden.
Den nya farkosten har sju växlar och en liten eldriven hjälpmotor som kommer till pass i uppförsbackar och motlut. En färddator visar att han redan efter ett par dagar har kört 40 kilometer och den mäter även hastighet och batteriets laddning.
– Cykeln betyder så mycket mer för mig än man kan tro. Den ger mig livskvalitet, säger 39-årige Markus Paulsson, som blev rörelsehindrad genom sjukdom.
Tack vare ekonomisk bidrag från allmänheten till en ny cykel kan Markus Paulsson åter delta i tipspromenaden i HembygdsparkenBild: Kristian Nilsson
Målmedveten träning har gett resultat och han tränar ett par gånger i veckan. Han fäster vant väskan bakom cykelsitsen för att trampa i väg till träningslokalen. Cykelkorgen vid styret funderar han på att ta bort.
– Det ser så pensionärsaktigt ut, säger han och vinkar glatt hejdå.
Gå till toppen