Helsingborg

Tv: Här exploderar den brinnande bilen i Helsingborg

Tre parkerade bilar brann i korsningen mellan Sockengatan och Umeågatan i natt. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Under natten till torsdagen brann tre bilar på en parkering vid Sockengatan-Umeågatan i Helsingborg. Flera personer ringde in och larmade om branden och de första samtalen kom in till SOS Alarm vid 01.24.
– Man säger att det brinner och att det hörs explosioner. Oftast är det ju däcken som exploderar, säger Kenneth Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten Nordväst.
Vittnen som hört av sig till HD upplevde att det tog lång tid för räddningstjänsten att anlända till platsen, men enligt Kenneth Eriksson inkom den första rapporten från stationen på plats 01.35.
– Citystationen tog hand om branden och när de kommer fram uppger de att tre bilar brinner och att inget omkringliggande hotas. Det är inte ovanligt att folk upplever att det tar längre tid än vad det i själva verket gör, säger han.
Polisen kom också till platsen och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand. Någon teknisk undersökning kommer dock inte att genomföras på platsen.
– Det görs i princip aldrig på skadegörelse genom brand, om det inte finns några omedelbara spår kvar, till exempel en dunk, eller om det inte brunnit ut helt. I det här fallet har det brunnit ordentligt och då finns det inga spår kvar, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Det finns ännu ingen misstänkt i ärendet. Räddningstjänsten rapporterade att branden var släckt vid 02.10, och lämnade platsen kort därefter. Polisen har sökt kontakt med ägarna av bilarna, och hade under torsdagsmorgonen fått tag i en av de tre ägarna.
Bild: Läsarbild
Här exploderar en av bilarna.Bild: Läsarbild
Gå till toppen