Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De blev prisade på Landskronagalan

Här är alla Landskronaprofiler som blev belönade eller uppmärksammade på Landskronagalan på fredagskvällen.

Priserna har delats ut i flera olika kategorier, och till såväl idrottare som företagare. Vi börjar med en dubbelvinst till en idrottare.
Marcus Svensson fick silver i OS i Rio, och två priser på årets Landskronagala.Bild: Emil Langvad
Årets prestation: OS-medaljören Marcus Svensson, Landskrona–Saxtorps Jaktskytteklubb.
Priset delas ut till en Landskronaidrottare som under det gångna året "svarat för en extraordinär prestation i hårdast tänkbara konkurrens". Nominerade var också Clara Månsson, Landskrona Ski club, och Olivia Kristensson Nilsson, Landskrona kvinnliga gymnastikförening.
LISA:s guldmedalj: OS-medaljören Marcus Svensson, Landskrona–Saxtorps Jaktskytteklubb.
Också detta pris delas ut till en Landskronaidrottare som svarat för "en extraordinär prestation i hårdast tänkbara konkurrens". Medaljen delas ut sedan 1946.
Läs också Bildextra från Landskronagalan
Ledarkannan: Jan Gadd, Vindens bowlingklubb.
Priset delas ut till en ledare som gjort viktiga insatser för sin förening, och/eller för andra idrottsutövare i Landskrona. Det delas ut sedan 1952, från början med namnet ”Jönssons kanna”.
Jan Gadd, Vindens bowlingklubb, fick ledarkannan.Bild: Sven-Erik Svensson
Ungdomsstipendiater: Albin Leo, Landskrona Atletklubb, Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF, Melanie Dahlberg, Landskrona Ski club, Amanda Egvärn, Kronan volleybollklubb, Moa Mellblom, Kronan volleybollklubb. Hanna Wilson, Viarps kör- och ridklubb, Louise Zetterström, Borstahusens segelsällskap, Tobias Ohlsson-Bååth, SST NET Landskrona innebandyklubb, Oskar Hoff, Landskrona simsällskap, och Emil Hassling, Landskrona simsällskap.
Stipendierna ges till ungdomar som utmärkt sig i representationen av idrotten, "gjort sig kända för ett gott uppförande och fina prestationer, såväl på som utanför idrottsarenorna". Mottagarna får 2 500 kronor vardera och en pokal.
Årets förening: Viarps kör- och ridklubb.
Det går till en förening som "med kraft och engagemang ger många människor tillfälle att delta i de positiva aktiviteter som idrotten erbjuder". Nominerade var också Glumslövs FF och Landskrona kvinnliga gymnastikförening.
Sebastian Swärd och Elin Jönsson, Whyland, blev "Årets näringslivsrookie" på Landskronagalan. Här en bild från ifjol, då de fick utmärkelsen "Årets unga entreprenörer" på HBG Talk.Bild: Britt-Mari Olsson
Årets näringslivsrookie: The Whyland AB - Elin Jönsson och Sebastian Swärd.
Priset går till en Landskronaföretagare som är max 30 år, och som varit nyskapande, bidragit till en förnyelse av näringslivet i Landskrona eller "åstadkommit något som sticker ut, känns fräscht, vilt eller vågat". Nominerade var också guldsmeden Malin Ljung och JG Software.
Årets Jobbskapare: Assa abloy.
Priset går till ett företag i Landskrona som under året varit framgångsrikt i att skapa nya jobb, gärna jobb som bryter utanförskap. Nominerade var också GC-gruppen och Ohlssons.
Motivering: ”Många internationella företag väljer att lägga sina huvudkontor i storstäder. Årets vinnare har modet att tänka annorlunda. 2016 flyttade man sitt huvudkontor och 100 anställda till Landskrona, staden där företaget har sina rötter. Fokus för framtiden är innovation och expansion."
Peter Billquist, vd för Paulssons fastigheter.Bild: Mats Roslund
Årets satsning: Paulssons fastigheter, vd Peter Billquist.
Priset går till ett befintligt företag, organisation eller kommunal verksamhet som med satsningen har stor potential att skapa stort värde i Landskrona. Nominerade var också Landskrona vattenskoter, med Cecilia Schön och Aiman Hamzeh, samt Internationella engelska skolan, med vd Jörgen Stenquist.
Motivering: "Med framtidssatsningar som andas pondus åt ena hållet och lekfullhet mot det andra, vill Paulssons lyfta närområdet men också Landskrona stad till oanade höjder".
Årets näringslivspris inom mångfald: Aiman Hamzeh, Språkvän.
Priset går till en person, organisation eller företag som tar tillvara möjligheterna med Landskronas etniska mångfald. Nominerade var också Cityidrott samt Ali Alabdallah Nyhetscafé.
Motivering: Aiman Hamzeh, som kom till Sverige som flykting från Syrien för tre år sedan, "kan genom sin snabba inkludering i det svenska samhället även hjälpa andra att fortare komma in och uppleva samma positiva bemötande han fått av det svenska samhället. Han ser språket som nyckeln till ett inkluderande samhälle, där alla människor oavsett etnisk bakgrund kan bidra fullt ut och att deras kompetens tas tillvara.
Aiman Hamzeh, Språkvän.Bild: Lill Eriksson
Årets företag inom miljö och hållbar utveckling: Ekologgruppen, med Cecilia Holmström, Karl Holmström och Johan Krook.
Priset tilldelas ett företag som visar på praktiska åtgärder för miljön i såväl Landskrona som i världen. Företaget samverkar med andra för att utveckla ett hållbart samhälle. Nominerade var även Oatly och Emrahus.
Årets Landskronaambassadör: Regina Issal, ICA-handlare som engagerar sig för stadens barn och ungdomar.
Priset går till någon som kontinuerligt stärker den positiva bilden av Landskrona, och som sätter staden på kartan. Nominerade var också: Leif Alexandersson, Cabaré mix, Niclas Lundblad, krögare, Farah Abadi, radiopratare, Dennis Westerberg, föreläsare och musiker, Alexander Köll, skidåkare, och Sayed Khatib, fotograf.
Gå till toppen