Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Succélagets målvakt vill mer: "Känner mig riktigt het"

Hittarps målvakt Hussein Hamzi har höga ambitioner.Bild: MATHILDA AHLBERG
Hittarps IK har startat säsongen på bästa tänkbara vis. Som division 2-nykomling leder laget serien efter två spelade omgångar.
Den offensiva frenesin har producerat sju mål och längst bak har den storväxte målvakten Hussein Hamzi kunnat konstatera att det här laget tycks klä sin nya kostym.
– I Helsingborg är det många som förväntar sig något av oss, men bland folk utifrån som inte har sett oss spela ses vi kanske som en vanlig nykomling. Men vi är inte en vanlig nykomling, vi är mer än så, säger Hamzi.
– Det som gör oss speciella är att vi är ett lag och att vi har fått bra spelare, exempelvis Mikael Dahlgren. Vi har spelare som har erfarenhet från spel högre upp, och det gör oss bra.
22-åringen är fostrad i plantskolan Högaborg och har ett förflutet i Landskrona BoIS ungdomsverksamhet. Inför förra säsongen lämnade han bänkplatsen i Högaborg för att ta hand om förstahandskarna hos Hittarp.
Men den första säsongshalvan blev, på ett individuellt plan, mindre lyckad.
– Planen var att jag skulle ta en plats i laget, men jag hade en olycklig start där jag drabbades av en bristning i ljumsken och var borta i två månader. Eftersom jag hade en bra konkurrent, Filiph Bodenäs, fick han ta förstaplatsen och då kunde Max (tränaren Mölder) inte bara plocka väck honom när jag kom tillbaka. Men när jag sedan fick platsen har jag tagit till vara på den, säger han.
Efter att Hittarp förlorat två raka matcher i augusti plockades Hamzi in mellan stolparna och då tog han chansen.
Hamzi spelar med ambitioner, han ser Hittarp som en språngbräda.
– Jag vill göra en bra säsong i division 2. Sen får jag se vad jag har för alternativ, om det blir högre upp i Sverige eller utomlands, säger han.
2015, när Hamzi var bänkad i Högaborg, blev han plötsligt kallad till en samling med Libanons A-landslag. Han har även provtränat med Al-Ahed SC och Nejmeh SC, båda topplag i Libanons högstaliga. Al-Ahed har spelat i asiatiska Champions League.
– Det finns faktiskt klubbar som drar i mig därifrån. Men det är oro i landet, pappa vill inte att jag ska flytta ner när det är sån oro, säger han.
A-landslagssamlingen sommaren 2015 varade i två veckor. Sedan dess har Hamzi inte blivit återkallad.
– Jag har inte varit med på grund av att jag inte har fått speltid. Det är fortfarande aktuellt att jag kan komma med, och det är ett mål för mig. Jag vill konkurrera där nere, men då måste jag komma till en klubb högre upp i Sverige eller utomlands, säger han.
Som senior har Hamzi bara fått speltid under en höstsäsong, men enligt honom har det funnits intresse från elitnivå även i Sverige.
– Förra året var det en klubb som skulle kolla på mig, men då drabbades jag av min bristning. Jag kan inte säga namnet, men det är ett topplag i superettan, säger han.
Och han tror på sig själv.
– Just nu känner jag mig riktigt het och sedan jag har fått speltid har jag visat att jag är där jag ska vara. Det är klart att jag alltid har högre planer än detta, men det gäller att ha tålamod och fortsätta prestera. Max har pratat med mig och han har sagt att jag har potential för att bli en toppmålvakt, säger han.
Gå till toppen