Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Djurbladet

Åkte på semester – då flyttade inkräktaren in och byggde bo i durkslaget

Det är inte helt lätt att hitta lägenhet i New York. En duva som uppenbarligen tröttnat på sin bostadssituation tog saken i egna vingar och flyttade in i en för tillfället tom Brooklynlägenhet.

När Genevieve Roman kom tillbaka till sin lägenhet i Brooklyn, New York, efter att varit bortrest i ett par månader upptäckte hon att en duva tagit sig in genom ett öppet fönster. Inkräktaren hade dessutom byggt bo och lagt ägg i ett durkslag på en kökshylla.
Roman hörde av sig till flera djurorganisationer men ingen ville ta hand om duvan och hennes två ägg, skriver New York Post.
Det fanns inget val. Duvan fick stanna, iallafall tills äggen kläckts.
”Hon är en rätt trevlig rumskompis och går mig inte på nerverna, till skillnad från många andra rumskompisar jag har haft”, säger Genevieve Roman till New York Post.
Roman hävdar att duvan, som nu fått namnet Adelaide, inte skitar ner i lägenheten. När hon inte ruvar på sina ägg så flyger hon ut för att göra sina behov.
Adelaide har numera en egen Instagramsida där man kan följa hennes hippa New York-liv.
Uppdatering! För bara några timmar sedan uppdaterades Instagramsidan med ett födelsebesked:
”Glad att presentera dessa två små primitiva fågel-varelser, kläckta under helgen!”
Fler djurnyheter - följ Djurbladet på Facebook!
Gå till toppen