Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgsrevyn till revy-SM: ”Ett slags erkännande”

En förväxlingssketch om ett parkeringsmissöde tog Helsingborgsrevyn till revy-SM för första gången i deras historia. "Det är jättespännande och ett slags erkännande", säger manusförfattaren Bosse Freij.

En förväxlingssketch om ett parkeringsmissöde tog Helsingborgsrevyn till SM.Bild: Tom Landgren
Helsingborgsrevyn har funnits i sju års tid och sätter varje år upp föreställningar bestående av olika humoristiska nummer.
Årets revy, "I sjunde himlen" som hade premiär i februari, sågs av över 1500 personer och innehöll såväl sång- och dansnummer som situationsbaserade sketcher. En av dessa sketcher – skriven av revymedlemmen Bosse Freij som varit engagerad sedan starten men endast verkar "utanför scenen" – fick dessutom genomslag på riksnivå.
Föreningen Revy-Sverige valde nämligen ut detta nummer att tävla i klassen "sketcher" i revy-SM.
Bosse Freij arbetar bakom scenen med Helsingborgsrevyn. En av hans sketcher har tagits ut till revy-SM.Bild: Tom Wall
– Det är jättespännande och ett slags erkännande. Vi har funnits i sju år men det är första året vi får med ett nummer till SM, säger Bosse Freij.
"Ett klassiskt förväxlingsnummer", är hur han beskriver sitt verk, som handlar om ett parkeringsmissöde som leder till ett graviditetsdilemma.
Förutom SM, som arrangeras i augusti, är Helsigborgsrevyn aktuell med ett uppträdande på Kul-i-Juli.
– Där kommer vi inte att visa upp den sketchen utan istället ett sång- och musiknummer, säger Bosse Freij.
Gå till toppen