Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Efter EM-debuten tar Felix sikte på OS

Felix Burestedt kan äntligen debutera i EM –men Sverigetvåan från Skälderviken har större mål än så.

Felix Burestedt, med rötterna i Skälderviken BMK, är numera Sveriges näst bästa badmintonspelare och den här veckan gör han EM-debut i Kolding.
Två gånger har han tvingats tacka nej, men nu får Ängelholmsgrabben Felix Burestedt äntligen debutera i ett stort seniormästerskap. Under tisdagskvällen spelar Felix sin första match vid EM i Kolding och 22-åringen hoppas att det ska vara ett första steg mot ännu större uppgifter.
– Nu är jag i första hand med för att se och lära. Men på lite längre sikt är OS ett givet mål. Kanske redan 2020, säger Felix inför sin efterlängtade EM-debut.
Tanken var att Felix, just nu Sverigetvåa efter Henri Hurskainen, skulle göra sin första EM-start redan för ett drygt år sedan. Men då tvingades han tacka nej till lag-EM och för ett par månader sedan upprepades den dystra historien inför samma lagmästerskap.
– Jag har haft rätt mycket otur med skador och det är mest knäet som krånglat. Det var därför jag tvingades tacka nej den här gången också, men nu känns det bra igen och det är skitkul att jag får chansen.
Felix Burestedt började sin badmintonkarriär i Skäldervikens BMK och han visade snabbt anlag för den här sporten. Från moderklubben drog han vidare till Halmstad redan i de tidiga tonåren och den klubben representerar Felix fortfarande, trots att han numera bor i Malmö.
– Jag flyttade från Vejbystrand när jag började på badmintongymnasiet och jag har stannat kvar i Malmö. Men det är klart att jag har kontakt med min gamla klubb, jag brukar åka upp och hjälpa till som tränare uppe på Lingvallen, berättar Felix.
Jo, det är badminton i stort sett för hela slanten och förutom sin egen satsning jobbar Felix en hel del som tränare. Förutom att han tränar ungdomar i Malmö åker han till Bjärred två gånger i veckan och till Hässleholm en gång i veckan. Dessutom kombinerar Felix sitt svenska seriespel i Halmstad med att representera Solröd Strand i den danska ligan.
– Tidigare fick man inte dubblera, men reglerna ändrades inför den här säsongen och trots att Halmstad gick upp i ligan för första gången på 15 år lyckades vi ta oss till kvartsfinal. Nästa år ska vi bli ännu bättre, vi har lite förstärkningar på gång och målet är att vinna SM.
Först gäller dock tisdagens EM-debut och Felix Burestedt, som genrepade med en seger och en förlust i Dutch International i Wateringen, har lottats mot den danske toppspelaren Emil Holst. Lättare uppgift kan man onekligen tänka sig, men Felix vet att tiden talar för honom.
– En badmintonspelare är som bäst vid 25-26, så jag har mina bästa år framför mig.
Gå till toppen