Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Prinsessan och grå eminenser till Båstad i sommar – igen

Prinsessan Sofia, före detta statsministern Fredrik Reinfeldt och före detta finansministern Anders Borg diskuterar globala problem på Hotell Skansen i sommar.

Gränslösa mötens grundare Bo Nilsson samlade bland annat Daniel Madhani, Obamas rådgivare John Hope Bryant, prinsessan Sofia och före deta statsministern Fredrik Reinfeldt under förra årets konferens.Bild: Mats Roslund
Hur skapar man en långsiktig framgång i en föränderlig värld?
Det börjar i Båstad.
Frågan ska diskuteras på Gränslösa mötens framtids- och hållbarhetskonferens, som arrangeras på Hotell Skansen i sommar.
Det är andra året i rad konferensen anordnas och Båstad var värdstad redan förra året, då konferensen förutom prinsessan Sofia och Fredrik Reinfeldt gästades bland annat av Barack Obamas rådgivare John Hope Bryant.
Bakom initiativet står föreningen Gränslösa möten, vars syfte är att skapa ett bättre samhälle och affärsmöjligheter genom att sammanföra människor från olika länder, verksamheter och branscher med olika erfarenheter och kulturella referensramar.
– Vi vill sammanföra människor som normalt sett inte träffas. I sådana här sammanhang är det annars nästan alltid lika som träffar lika, säger Gränslösa mötens grundare Bo Nilsson.
Bo Nilsson, grundare för Gränslösa Möten och Prinsessan Sofia från Project Playground.Bild: Mats Roslund
Prinsessan Sofia besökte konferensen i fjor som representant för organisationen Project Playground vilken hon var med och grundade 2010.
Under kvällen samlades en miljon kronor in till organisationen, pengar som gick från Båstad till bland annat Sydafrika.
– Pengarna gick till vår verksamhet att skapa en meningsfull fritid för 750 barn i Sydafrika, men också till uppbyggnaden av en ny verksamhet i Sverige där vi hjälper ensamkommande barn att finna aktiviteter på fritiden, säger Susanna Johansen, presskontakt på Project Playground.
Årets konferens lägger fokus på att till år 2030 avskaffa den extrema fattigdomen, minska ojämlikhet och orättvisor samt att lösa klimatkrisen. Detta genom att fokusera på FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.
Många ville fotograferas med Fredrik Reinfeldt under fjolårets dagar i Båstad.Bild: Mats Roslund
300 biljetter finns tillgängliga, men om konferensen fortsätter att växa finns det anledning att se bortom Båstad.
– Vi får bara plats med 300 personer i dagsläget. Det är en begränsning, men det kan också vara klokt att växa lite smått under de första åren, säger Bo Nilsson.
–Vi kommer nu att expandera till flera platser i Skandinavien. Responsen har varit stor sedan starten förra året och många håller med om att vi måste skapa mötesplatser med mångfald.
Gå till toppen