Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Forwarden har blivit mittfältare: "Lär mig hela tiden"

Robin Staaf och Tvååkers Oliver Nedanovski.Bild: MATHILDA AHLBERG
Under lördagen spelade division 2-nykomlingen Hittarps IK 1–1 hemma mot fjolårets division 1-lag Tvååkers IF, som numera tränas av HIF-profilen Mattias Lindström (fler texter efter matchen finns här och här).
Robin Staaf, en av Hittarps största profiler, säger så här efter matchen:
– Det är Lindström-karaktär på hela deras lag. Lite gnälligt, lite fult, lite smart – hela den biten. Allt för sin egen vinning, det är rätt så roligt att se att han har smittat av sig den karaktären på laget.
30-årige Staaf kom till Hittarp från Ängelholms FF inför förra säsongen. Han har spelat allsvensk fotboll för Örebro, Europa League-kval för samma klubb och gjort 89 framträdanden i superettan. Då har han, allt som oftast, spelat forward eller yttermittfältare.
I Hittarps fyra inledande division 2-matcher har han spelat i en sittande mittfältsroll på ett tremannamittfält.
– Att spela mittfältare är jävligt roligt, det är mer boll och också mer försvarsspel. Det är en kul roll. Jag lär mig hela tiden, säger Staaf.
Tränaren Max Mölder började testa Staaf som mittfältare under försäsongen. Då spelade Staaf som åtta, alltså i en offensiv utgångsposition, men från och med premiären har han hållit till i en mer tillbakadragen roll.
– Vi har många bra spelare, så jag kommer säkert spela åtta och kanske som anfallare under den här säsongen. Det beror på vad Max känner, säger Staaf.
Gå till toppen