Sport

Guld till Turn: "Totalt glädjefnatt"

Turn vann guld i Riksmästerskapen efter en makalös final. – En alldeles fantastisk prestation, säger ordföranden Sofie Wehlin.

Hela guldgänget från Turn.
Helsingborgs Turnförening tog ett meriterande guld när Riksmästerskapen yngre avgjordes i Halmstad. Efter en sjundeplats i kvalet lyckades laget att samla kraft i finalen.
– Det var lite skakigt i kvalet, då var tjejerna ganska nervösa. Det är en stor tävling, med över 60 startande lag och finalplatsen blev klar efter mycket nervositet, säger Sofie Wehlin som är ordförande i Turn.
Tio lag tog sig vidare från kvalet, Turn som sjua. I finalen landade slutpoängen på hela 40,050. I fristående var poängen 15,45, i tumbling 12,20 och i trampett 12,40.
Mest anmärkningsvärt är att utförandepoängen i fristående landade på 9,05 av 10,00.
– Det var en enorm upphämtning, de körde i princip felfritt och slutpoängen var väldigt hög för att vara på den här nivån. Tjejerna kunde bara njuta och köra på, jag vill även berömma vårt duktiga ledarteam som hjälpte de aktiva att hålla rätt fokus hela vägen.
Turn fick guldbeskedet först under prisutdelningen efter tävlingen.
– Då blev det totalt glädjefnatt med tårar, kramar och skratt, säger Sofie Wehlin.
Noterbart är att Turn kommer att uppmärksammas för prestationen vid en ceremoni på onsdag i Gymnastikens Hus klockan 16.30.
Gå till toppen