Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ensemblen till Bruksspelet är klar – nu repar de för fullt

Skåningar blandas med stockholmare i årets ensemble. Ett riktigt ”dream team”, enligt Heléne Lindquist som projektleder Bruksspelet.

Thérèse Andersson Lewis, Andreas Eldeen och Frida Berg i främre raden och Albin Ganovic med Stefan Clarin i bakre.Bild: Görgen Persson
– I går var de alla här och vi tog lite bilder och provade kostymer, berättar Heléne Lindquist.
I år heter föreställningen ”Högt flygande planer” och utspelar sig på 20-talet. Texten är skriven av Annika Kofoed och Bim Wikström, och musiken av P-O Nilsson.
Föreställningen spelas under juni och juli månad på en utomhusscen vid Klippans pappersbruk. Och nu är det alltså klart vilka som har huvudrollerna i spelet.
Läs också Arbetet bakom kulisserna på Bruksspelet har satt igång
Thérèse Andersson Lewis, Stefan Clarin, Frida Berg, Albin Ganovic och Andreas Eldeen utformar årets ensemble.
– De sjunger väldigt bra allihop så det låter fantastiskt bra. Det är ett dream team det här, säger hon.
Men det är inte bara huvudpersonerna som är en nyhet. Bruksspelet har alldeles nyligen blivit beviljade Leaderpengar – ett efterlängtat bidrag.
– Efter förra året när det regnade så mycket kände jag ”inte ett år till”. Tekniken gick sönder och det kostade en massa pengar. Nu kan vi äntligen bygga ett tak över scenen och vädersäkra den, säger Heléne Lindquist.
I runda slängar handlar det om 1,5 miljoner kronor som projektet beviljats, 1,9 miljoner om man räknar in de pengar som ska gå till arbetskraft.
Läs också Bruksspelet får 1,5 miljoner
– Nu kan vi anställa en person på halvtid i 16 månader som ska jobba för att göra regionen attraktiv, det känns helt galet.
Förutom att finansiera ett tag över scenen ska pengarna alltså gå till att locka fler till bygden, både genom bruksspelet men också genom upplevelsepaket.
– När bussbesökare ändå är här så finns det ju mer att göra, säger Heléne Lindquist.
Framtidsdrömmen är att man ska kunna bygga tak även över läktarna men det får vänta lite till.
– Det är en hektisk period nu, det snickras för fullt i bruksverkstaden.
Gå till toppen