Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullt ös på Tivoliscenen med alla högstadieelever på plats

Blues, ballader, lite pop och mycket annat. Musiken var blandad och stämningen hög vid de tre konserterna i Tivolihuset där högstadieelever från kommunens alla skolor fick publiken att ropa och applådera. Och publiken är skolkompisarna.

Kalle Lindman sjunger, tvillingbrorsan Simon Lindman till vänster och musikläraren Marcus Uddling. Vid trummorna Oliver Fisher. Alla från Vikenskolan.Bild: Sven-Erik Svensson
Den populära konserten Frispel som högstadiet och Eric Ruuth kulturhus arrangerar har blivit en tradition med musik över ett brett spektra från pop till 80-talsdängor. Eleverna på kommunens alla sex högstadieskolor var på plats när två skolor åt gången kom till onsdagens tre konserter. Det ger en publik på cirka 900 elever sammanlagt.
Halv elva på förmiddagen var det Tornlyckeskolans och Lerbergsskolans tur att komma och lyssna. Kristoffer Lindberg och Isak Persson från Vikenskolan plus Karolina Lindahl från Tornlycke väntade bakom scenen på att gå upp för andra gången. Lite nervöst var det men betydligt mindre den här gången än vid morgonens startkonsert som gick bra. Låtvalet var Artic monkeys "Do I wanna know".
– Vi spelade lite fel förra gången men jag tror inte det märktes, säger Isak.
Helt lätt att välja låt var det inte, det finns ju så många bra. Tillsammans med ytterligare en medlem bandet har de repat i över ett halvår nu. Spelat i Tivolihuset och på Café Amanda innan.
– Jag älskar musik. Här har jag bara varit med en gång tidigare förra året och då stod jag i publiken, säger Kristoffer Lindberg som går i åttan.
I år spelar han själv. Just att det går framåt och att ungdomar från olika skolor träffar varandra är också en bonus i sammanhanget.
– De tycker det är kul och en ganska stor grej att få stå på scen, säger musiklärare Therese Mahberg som jobbar på Vikenskolan.
– Vi har ju jättemånga som är superduktiga men som faktiskt inte vågar vara med. Så det är också lite kul att kunna visa upp de som vågar. Då kanske andra blir mer peppade till nästa år och ser att det går hur bra som helst.
Therese Mahberg tycker också det är kul att Frispel gör att de som aldrig hittills spelat tillsammans gör det nu.
Dit hör Ines Rüsslander och Eline Johnsson från Jonstorpsskolan som ackompanjerades på piano av Jonathan Andersson när de sjöng Adeles "When we were young" i stämmor. De tar lektioner för samma sångpedagog men har aldrig sjungit ihop tidigare.
Kristoffer Lindberg och Isak Persson från Vikenskolan och Karolina Lindahl från Tornlycke ska snart upp på scenen tillsammans igen för andra gången.Bild: Sven-Erik Svensson
Många är nykomlingar en sån här dag. Förra året deltog ganska många nior och det betyder att det med automatik blir plats för nya förmågor på scenen året efter. Kommunens alla sex högstadieskolor brukar bidra med två inslag var men i år slutade det med tio istället för tolv.
Först på scen är ett bluesband från Tornlyckeskolan. Sebastian Pedersen sjunger, Lukasz Lewadowski, keyboard, David Bengtsson, trummor, och Anton Andersson, bas.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen