Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Solig succé för Vårruset i Helsingborg

Det blev en riktig löparfest när Vårruset arrangerades i Helsingborg. Så många som 3 600 tjejer, från elit till kompisgäng, kom till start på onsdagskvällen.

Starten går för Vårruset utanför Norvalla IP.Bild: Tom Wall
Tävlingslöpare som gick för seger eller glada motionär - oavsett vilken kategori man tillhörde var alla överens om att Vårruset har kommit till Helsingborg för att stanna.
Denna den första upplagan lockade alltså 3600 deltagare. Det var nästan dubbelt så många som arrangörerna IS Göta och IFK Helsingborg hade kalkylerat med.
Start och mål för den fem kilometer långa rundan skedde vid och på Norrvalla IP. Inramningen var bästa möjliga: 16-17 grader varmt, solsken och måttlig vind. Längs med banan och slutrakan samlades gott om folk för att heja fram mammor, hustrur, sambor, svärdöttrar, vänner och kolleger.
Anna Bjurman från IS Göta spurtar mot seger.Bild: Tom Wall
Anna Bjurman, IS Göta, utsågs till favorit vid starten (se vår webbsändning på hd.se) och levde upp till förväntningarna. I mål som etta på tiden 17.36 var hon "totalt slut" men glad:
–Jag är jättenöjd, satte pers med hur mycket som helst, säger hon och pustar ut.
Läs också Här är alla motionslopp i Skåne 2017
Närmare 3 000 valde att springa utan tidtagning. För dem var själva upplevelsen vinsten. Och kanske det bästa av allt: picknickpåsen som alla registrerade lag fick efteråt.
–Picknicken, och att få umgås med kompisar, är lite det som drar. Och så får man motion på köpet, säger Madeleine Glimhed på plats i gröngräset med lag Kosegruppa ("Skam"-inspirerat).
Sven Lindeberg, projektledare från IS Göta, vågar redan nu utlova en ny upplaga nästa år:
–Vi hoppas att det blir över 4 000 deltagare!
Alla fick en medalj - det var de väl värda.Bild: Tom Wall
Bild: Tom Wall
Picknick i det gröna blev en perfekt avslutning på kvällen.Bild: Tom Wall
Slutspurt!Bild: Tom Wall
V-tecken för Vårruset.Bild: Tom Wall
Start med fart.Bild: Tom Wall
Bild: Tom Wall
En del föredrog att springa barfota.Bild: Tom Wall
Josefina Olsson och Madeleine Glimhed från kompisgänget Kosegruppa firade med picknick efter målgången.Bild: Tom Wall
Gå till toppen