Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Diskussion och många frågor på utbildning om rekrytering

Tio personer kom till utbildningen i rekrytering för företagare på torsdagen. Flera ville ha råd om anställningar inför sommaren, andra uppdaterar sig.

Förra årets rekryteringsskola för företagare blev inte av. I år var intresset större och på torsdagsförmiddagen mötte företagare som tänker rekrytera eller nyss anställt representanter för Höganäs kommun, Arbetsförmedlingen och organisationen Företagarna.
Det blev ett möte med mycket frågor och diskussion om bland annat olika anställningsformer, kollektivavtal och säsongsanställningar. Även om systematiskt miljöarbete och rehabiliteringsansvar.
– Vi lyfte många saker och det var bra att det kom så mycket frågor. När det gäller rekryteringsprocessen var gruppen väldigt aktiv, säger Ulrika Eliasson, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen Helsingborg Höganäs.
Kitty Gudmundsson från Glimminge var på plats med maken Anders.
– Han driver lantbruk med köttdjur och ska anställa någon över sommaren så vi vill veta mer runt det. Och det har redan varit en del matnyttigt här, säger hon i en paus.
Georg Grundsten, ny slottsträdgårdsmästare på Krapperup, som har kontakt med många säsongsarbetare, underleverantörer och andra hade kommit för att uppdatera sig om lagar och regler.
– Man ska komma ihåg att det är en färskvara, säger han.
Natascha Reenstierna ska driva glasskiosken vid stranden i Viken i sommar och behöver anställa. Den här dagen är hon sjuk så mamma Sara Reenstierna har kommit till Höganäs hamnkrog istället.
– Jag har aldrig anställt någon tidigare och inte min dotter heller så vi vet inte hur man går tillväga och hur gamla ungdomar måste vara och här får jag information, säger hon.
Information sökte också Monika Pettersson och Pär Forsgren som driver bed & breakfast i Görslöv.
– Det är alltid bra med information när man är företagare och vi ska anställa en person inför sommaren, säger Monica Pettersson.
Med på träffen var Pär Forsgren, Gunilla Olin, Sara Reenstierna och Kerstin Andersson. I främre raden Monika Pettersson, Kitty Gudmundsson, Anna Möller och Anders Gudmundsson.Bild: Lisbeth Schön
Gå till toppen